open-navfaktor-logo
search
PLBiH u futsalu
Hercegovina i Željo nisu igrali zbog propusta domaćina, FSBiH zakazao novi meč, oglasili se sa Grbavice
Četiri člana Komiteta za takmičenje FSBiH glasali su za novi meč, a dvojica da se susret registruje službenim rezultatom - 0:3
Autor: Faktor/S.Š.
26.03.2024. u 11:16
get url
text
FOTO: Futsal klub Željezničar
Pretposljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu donijelo je mnogo uzbuđenja.
Tako je prvoplasirane ekipa, prvak BiH, ekipa Radnika na domaćem terenu izgubila od banjalučakog Borca (4:6), a gostima su bodovi bili dovoljni da kolo prije kraja osiguraju opstanak.
A jedna utakmica ovog kola nije ni odigrana. Riječ je o duelu Hercegovina - Željezničar, koji je bio zakazan za subotu od 18 sati. Međutim, kako su tada objavili iz Futsal kluba Željezničar utakmica je utkazana zbog propusta domaćeg kluba prilikom preregistracije igrača u FSBiH.
Iako su svi očekivali da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Plavih iz FSBiH su povukli još jedan nelogičan potez. Komitet za takmičenje donio je odluku da se igra nova utakmica. Kako saznajemo dvojica članova Komiteta su glasala da se meč registruje službenim rezultatom (Mirsad Drljević i Suad Salihbašić), a preostala četvorica (Ivan Frljić, Dušan Marković, Vladimir Glavaš i Mile Mandić) da se igra novi meč.
Nakon svega oglasio se i tim sa Grbavice, čije saopćenje prenosimo u cijelosti.
- Odlukom FSBiH utakmica između MNK Hercegovina i Futsal kluba Željezničar igrat će se u srijedu s početkom od 21 sat.
Podsjećamo, utakmica se trebala igrati u subotu, ali nakon dolaska naše ekipe u Grude započeto je kreiranje zapisnika od strane delegata FSBiH, te je ustanovljeno da MNK Hercegovina nije obavio preregistraciju igrača u Cometu (zvanični sistem FSBiH). Pravo nastupa su imala samo četiri igrača Hercegovine.
Futsal klub Željezničar, ali i svi ostali klubovi Premijer futsal lige BiH, su na vrijeme izvršili preregistraciju.
Kada se očekivala odluka o službenom rezultatu 0:3 u korist Željezničara shodno Propozicijama takmičenja, stigla je odluka da će se meč ponovo igrati što je, prema našim iskustvima, nezabilježeno u bh. futsalu.
Navodi se da grešku nije prouzrokovao MNK Hercegovina nego nadležni podsavez. Vjerovat ćemo našim sportskim prijateljima iz MNK Hercegovina da nije njihov propust i Futsal klub Željezničar će ispoštovati ovu odluku, kao i sve, FSBiH, ali smatramo da je potrebno obavijestiti javnost o ovom rijetkom slučaju i da je počinjena nepravda prema kolektivu Futsal kluba Željezničar koji će tako morati u četiri dana dva puta putovati na utakmicu u Grude.
Svakako nismo ekipa koja želi pobjedu za zelenim stolom već isključivo na terenu, ali smatrali smo da su naši navijači zaslužili naš stav nakon ovih dešavanja.
Nadamo se da će sve proći u fair-play duhu i po svim propisima FSBiH. Utakmica MNK Hercegovina - Futsal klub Željezničar direktno odlučuje o plasmanu na tabeli i plasmanu u play-off.
Dakle, utakmica MNK Hercegovina - Futsal klub Željezničar igra se u srijedu u Grudama s početkom od 21 sat - saopćili su iz Futsal kluba Željezničar.
Kako saznajemo gostima sa Grbavica bit će plaćeni troškovi ponovnog odlaska u Grude.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.