open-navfaktor-logo
search
Babin sin
Godišnjica (ne)uspjeha: Raščić na klupi bh. kadeta ima pet poraza i dvije pobjede, jedna je protiv Andore
Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je doživjela novi težak poraz.
07.02.2024. u 16:50
get url
text
FOTO: FSBiH

VEZANI TEKST - Bh. kadeti doživjeli debakl od Slovenije, Admir Raščić nas uvjerava da je bilo dobro

Izabranici selektora Admira Raščića u Zenici su sa 0:3 poraženi od Slovenije.

Iako su tri lopte završile u mreži iza leđa golmana našeg tima, selektor Raščić nas je u izjavi za FSBiH uvjeravao kako poraz od 0:3 nije strašan.

- Na prvu kad neko ko nije gledao utakmicu pogleda rezultat, reći će da su nas Slovenci u potpunosti nadigrali. Međutim, prema prikazanom na terenu to je daleko od istine - kazao je, između ostalog, Raščić.

Podsjetimo, selektor bh. kadeta je sin Muhidina Raščića, koji je član Izvršnog odbora FSBiH i čiji glas se pika pri odlukama o smjenama i imenovanjima trenera u reprezentativnim selekcijama.

A zanimljivo je pogledati kakve rezultate ima Raščić srednji (najmlađi je Admirov sin i otac ga je nedavno pozvao na kamp U-16 reprezentacije) na klupi bh. kadeta.

FSBiH je prije godinu, 7. februara 2023. godine, objavio da je Admir Raščić novi selektor U-17 reprezentacije BiH.

Prema dostupnim informacijama na Transfermarktu za godinu dana je 11 puta sa klupe vodio naše kadete (šest u kvalifikacijama i pet prijateljskih) i ima učinak od dvije pobjede, četiri remija i pet poraza.

VEZANI TEKST - Nije Žikina, ali je dinastija: Raščiću zamjena igrač RB Salzburga

Od dvije pobjede jednu smo upisali protiv Andore (3:0 - uz dva gola u finišu meča u 84. i 90. minuti), a drugu protiv Bjelorusije (2:1). Raščić je sa klupe vodio naše kadete u remijima protiv Albanije (dva puta po 0:0), Izraela (1:1) i Bugarske (1:1).

Najubjedljiviji poraz Raščićevim pulenima nanijeli su reprezentativci Srbiji koji su slavili sa 5:0. Hrvatska i Slovenija savladali su bh. tim sa po 3:0, Mađarska 3:1, a Hrvatska još jednom sa 3:2.

Gol-razlika kadetske reprezentacije u Raščićevom mandatu je 10 postignutih i 20 primljenih golova.

Skromno, mnogi će reći i nedovoljno, ali kada ste "babin sin" očito ne trebate brinuti za svoj status na klupi državnog tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.