open-navfaktor-logo
search
Talentovani veznjak
Fudbaler Sarajeva na meti Hajduka, Bordo tim bi mogao zaraditi oko 400 hiljada eura?
Muhamed Buljubašić, talentovani veznjak Sarajeva i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, nalazi se na meti splitskog Hajduka.
06.11.2023. u 11:32
get url
text

Naime, nakon pobjede protiv Rudeša sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius otišao je u Sarajevo pogledati sinoćnji derbi Sarajeva i Borca koji je odigran na stadionu Koševo. Svjestan je Nikoličius da bi mu dobro došao još jedan veznjak, pogotovo ako je riječ o mladom igraču na kojem se može puno zaraditi.

Nikoličius je utakmicu gledao u društvu predsjednika Bordo tima Ismira Mirvića, a kažu svjedoci da im je posebno zanimljiv bio jedan igrač. I to ne bilo koji već najveća mlada zvijezda lige - u pitanju je Muhamed Buljubašić, piše 24sata.hr.

Buljubašić ima malih problema sa povredom, nije igrao protiv Borca, ali sportski direktor Hajduka itekako je upoznat s njegovim mogućnostima. Ima tek 19 godina, a odigrao je devet utakmica u prvenstvu i jednu u kupu. Uz to, mladi je reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Riječ je o igraču koji sa Sarajevom ima ugovor do 2025. godine, a odšteta bi bila između 300 i 400 hiljada eura. 

Devetnaestogodišnji Buljubašić je u Akademiju FK Sarajevo stigao prije tri godine i nametnuo se kao jedan od najboljih igrača u generaciji. 

Imao je Nikoličius nekoliko dobrih razloga posjetiti Sarajevo i razgovarati s gazdom kluba, pogotovo u situaciji kad je Dinamo ovako loš i kad se prilika za naslov, nakon 18 dugih godina, otvara na dlanu...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.