open-navfaktor-logo
search
Skandal na pomolu
Fudbaler priznao: Igrao sam u Hrvatskoj i kladio se na svoje utakmice
Italijan Sandro Tonali, koji je u Newcastle United stigao iz Milana, kažnjen s deset mjeseci suspenzije zbog umiješanosti u aferu povezanu s kockanjem i klađenjem.
26.10.2023. u 22:36
get url
text

Uz njega istražuju se i brojni drugi igrači. Ilegalne kladionice, veliki dugovi, fizičke prijetnje, dugogodišnje suspenzije iz fudbala, to je sada njihova stvarnost.

Kako pišu hrvatski mediji kocka i klađenje sveprisutni je problem i u "njihovom dvorištu". Kako sve počinje za HRT je pristao objasniti jedan domaći fudbaler koji je dugi niz godina igrao u HNL-u. Zamolio je da ostane anoniman.

- Društvo je takvo da smo svi zajedno kafice, i to tako krene. Prije, poslije treninga, utakmice, pred utakmicu. Neki adrenalin to stvara, mi smo se tome veselili kao da nam je zadnji dan.

Poslije izlazaka nama je bilo normalno da većina ekipe ide u kasino. Kladili smo se na sve. Kako su krenule povrede shvatio sam da sam psihički nestabilan i u tome, znači kroz kocku, sam tražio utjehu, koja me kao vukla iz toga vani, a zapravo me sve više tjerala na dno. Zadnjih godina je to bilo nenormalno, veliki gubici... - ispričao je za HRT.

- Znam ih jako puno, u Hrvatskoj ima jako puno primjera. I dan danas, koliko čujem, igra puno igrača. Kad se dođe do ozbiljnih novaca ni klubovi ne savjetuju igrače kako se ponašati s tim novcem, prepušteni su sami sebi - prokomentisao je bivši fudbaler Vedran Ješe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.