open-navfaktor-logo
search
Sramotne reakcije
Francuski političari Benzemu zbog podrške Gazi povezali sa teroristima, on najavio tužbu
Fudbaler Karim Benzema održava veze s organizacijom Muslimansko bratstvo, izjavio je u srijedu Gerald Darmanin, francuski ministar unutrašnjih poslova.
19.10.2023. u 13:22
get url
text

Darmanin je tako optužio dugogodišnjeg francuskog fudbalskog reprezentativca i donedavnog člana madridskog Reala koji je ovog ljeta iz Madrida prešao u Saudijsku Arabiju gdje je potpisao za tamošnji Al Ittihad.

 - Sve su naše molitve uz stanovnike Gaze koji su ponovno žrtve ovih nepravednih bombardiranja koja ne štede ni žene ni djecu - napisao je Benzema na društvenim mrežama početkom aktuelnih sukoba koji su sve žešći na Bliskom istoku.

Ministar Darmanin je povezivao Benzemu i kao osobu koja na pozitivan način propagira u javnosti Hamas, a povodom svega je francuska političarka Valerie Boyer naglasila da bi se Benzemi, između ostaloga, trebala oduzeti Zlatna lopta, nagrada koju je osvojio 2022. godine.

Na žestoke optužbe Benzema nije ostao imun, a njegov je advokat potvrdio da će slavni fudbaler podnijeti tužbu protiv četiri osobe iz Francuske.

U pitanju su Gerald Darmanin, ministar unutrašnjih poslova (optužio Benzemu da je član Muslimanskog braststva), poslanice u Evropskom parlamentu Nadine Moreno (povezala ga s Hamasom), poslanika u Evropopskom parlamentu Franka Tapira (koji je rekao da je Benzema saučesnik sa Hamasom), te parlamentarke Valerie Pouilly, koja je zvanično tražila da se Benzemi oduzme državljanstvo.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.