open-navfaktor-logo
search
Stigao Čataković
FK Sarajevo predstavio pojačanje: Trener Vasoski izazvao pometnju
Fudbalski klub Sarajeva predstavio je novo pojačanje pred proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
04.02.2022. u 14:53
get url
text

Dres Bordo tima nosit će Hamza Čataković, ljevonogi napadač, čiji dolazak je klub sa Koševa najavio na poseban način. On je potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Sarajevom.

VEZANI TEKST - Bordo tim dobija veliko pojačanje: Hamza Čataković uskoro potpisuje ugovor sa Sarajevom

- Trener Aleksandar Vasoski izazvao je pravu pometnju u WhatsApp grupi fudbalera FK Sarajevo današnjom porukom - piše na Facebook stranici FK Sarajevu, uz video, u kojem se može vidjeti da se Čataković pridružio grupi.

Čataković se prije nekoliko dana razišao sa bugarskim CSKA iz Sofije, te postao slobodan, a još kao junior nosio je dres Sarajeva. Za prvi tim kluba sa Koševa upisao je četiri nastupa na kojima je postigao gol i upisao dvije asistencije.

Početkom 2017. napustio je Bordo tim iz kojeg je otišao u slovački Trenčin gdje je pružao odlične partije.

U protekloj polusezoni Čataković je upisao 12 nastupa u svim takmičenjima, postigavši jedan gol uz dvije asistencije.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti našim navijačima povratak našeg akademca Hamze Čatakovića u FK Sarajevo. S njim dobijamo još jednu kvalitetnu opciju u napadu, koja će unaprijediti naš tim. On je ljevak koji može pokriti više pozicija i pružiti našoj ekipi više mogućnosti. Ne samo da se uklapa u željeni napadački stil igre, nego njegove kvalitete mogu biti presudne u ostvarivanju naših sportskih ciljeva - istakao je Ivan Kepčija, savjetnik kluba.

- U proteklom periodu postojala je želja za povratkom u Sarajevo. Drago mi je što je sada uspjelo. Sretan sam što sam ponovo tu. Želim dati svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba u narednim godinama i jedva čekam da istrčim pred koševsku publiku. Kada sam debitovao prije nekoliko godina kao junior, nevjerovatan je bio osjećaj, kojeg uvijek nosim sa sobom - poručio je Čataković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.