open-navfaktor-logo
search
Odlazi u julu
FK Sarajevo potvrdio historijski transfer Selmira Pidre u St. Louis City
Fudbalski klub Sarajevo potvrdio je transfer Selmira Pidre u MLS ligu, u St. Louis City SC kojem će se pridružiti u julu 2022. godine, nakon završetka sezone u dresu Bordo tima.
01.02.2022. u 19:21
get url
text

- Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal. Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san - rekao je Ismir Mirvić, predsjednik i vlasnik FK Sarajevo.

Kao jedan od njenih prvih članova, početkom 2014. godine Selmir Pidro stigao je u Akademiju FK Sarajevo gdje je osvojio jedno prvenstvo i jedan Kup i bio standardni reprezentativac omladinskih selekcija BiH u svom uzrastu.

Kao standardni prvotimac FK Sarajevo u svoje tri sezone osvojio je četiri titule uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19.

Priča o Pidri i njegovom transferu u MLS ligu je priča o uspjehu Akademije i najava njenog još snažnijeg pozicioniranja kao vodeće Akademije na ovim prostorima za najbolje mlade talente i buduće profesionalce.

- Naša Akademija je najbolja u zemlji ali mi intenzivno radimo na tome da bude još bolja i da bude najbolje mjesto BiH i Balkana za razvoj mladih igrača na terenu, u učionici i da izrastaju u sjajne osobe i sportiste - istakli su većinski vlasnici FK Sarajevo Vincent Tan i Ismir Mirvić.

Kako objašnjavaju, u toku su unaprjeđenja kompletne infrastrukture koju mladi igrači imaju od vrhunskog trening centra, blizine smještaja, terena, vrhunske teretane do najboljih škola i savjeta nutricioniste.

Imajući u vidu veliku bosansku zajednicu koja živi u tom gradu, i u St. Louis Cityju sa nestrpljenjem očekuju dolazak Pidre, koji će premijerno nastupiti u sezoni 2023. 

- Pidro je vrlo vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom - objasnio je Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louis Cityja, dodavši:

- Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.