open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Bordo tima
FK Sarajevo: Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH, naša poruka i put su jasni
Autor: Faktor
19.03.2024. u 08:26
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić
Iz Fudbalskog kluba Sarajevo oglasili su se povodom sastanka koji je danas trebao biti održan na temu "spas bh. fudbala", a sve zbog nezadovoljstva Bordo kluba prema FSBiH koje je kuliminiralo izlaskom sa terena na meču protiv Borca.
- Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima Premijer lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-playu, sprečavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. fudbalu.
Zahtjev većine navedenih klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. fudbala održi po završetku aktuelne 2023/24. sezone i to možemo razumjeti.
Naša poruka i put su jasni - fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao. Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonski dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.
Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH za diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. 
Jer drugačije za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra - poručili su iz Bordo tima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.