open-navfaktor-logo
search
Nurković na Koševu
FK Sarajevo dobija novog trenera golmana, već se oprostio od bivšeg kluba
FK Sarajevo odlučio se na određene promjene u stručnom štabu jer će ovaj tim dobiti novog trenera golmana.
29.11.2023. u 10:30
get url
text

Kako piše SportSport u pitanju je nekadašnji čuvar mreže Adis Nurković koji je prihvatio poziv s Koševa.

Nurkovića pamtimo po odličnim nastupima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a najveći trag ostavio je u Travniku i zeničkom Čeliku u kojem je nastavio raditi i nakon završetka karijere.

Ovaj 37-godišnjak je igračku karijeru završio na ljeto 2022. godine u dresu Čelika, te se odlučio nakon toga da uplovi u trenerske vode. Nurković je obavljao ulogu pomoćnog i trenera golmana u Čeliku, te nije napuštao klub iz Zenice ni u najtežim periodima velikana s Bilinog polja.

No, poziv koji je nedavno dobio nije mogao odbiti i kako tvrdi isti izvor Nurković će biti novi trener golmana Sarajeva, te bi se već danas trebao pojaviti na treningu kluba s Koševa.

Poznato je da je Nurković u sjajnom odnosu sa Senijadom Ibričićem koji je ranije zvao ovog golmana u Domžale, ali je on tada odbijao ponude jer nije htio da napusti Čelik koji je prolazio kroz veoma teške trenutke.

Međutim, jasno je da je došlo vrijeme za novi izazov za Nurkovića i sada Ibričićev poziv jednostavno nije mogao odbiti. Navodno se sinoć na zajedničkoj večeri oprostio od NK Čelik i danas će početi novi izazov.

Inače, Bordo klub je prije osam dana potvrdio da dio Akademije FK Sarajevo više neće biti koordinator i trener golmana U-19 selekcije Ibro Hodžić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.