open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Fenerbahče nadigrao Maribor, Džeko igrao do 67. minute
Fudbaleri Fenerbahčea savladali su na domaćem terenu Maribor sa 3:1 u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige.
10.08.2023. u 21:57
get url
text

Bez velikih prilika u prvom poluvremenu, obje ekipe imale su poteškoća u dolasku do konkretnih prilika, pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Igrači Fenera dosta ofanzivnije i s većim pritiskom ulaze u drugo poluvrijeme, što je i urodilo plodom. Stoper kanarinaca Becao sjajno se snašao u 59. minuti na ubacivanje iz kornera i loptu poslao u mrežu Maribora.

Svega tri minuta kasnije na listu strijelaca upisuje se i Kahveci.

Maribor u nastavku uspijeva smanjiti prednost domaćina na 2:1, pogodio je Strajnar u 72. minuti.

U sudijskoj nadoknadi glavni arbitar je dosudio penal za Fenerbahce, a precizan s bijele tačke bio je Dušan Tadić koji postavlja konačan rezultat utakmice 3:1.

Bh. reprezentativac Edin Džeko susret je počeo od prve minute, a Dijamant je i na ovom meču nosio kapitensku traku.

Iz igre je izašao u 67. minuti.

Adana Demirspor slavila je protiv gostiju iz Osijeka rezultatom 5:1. Stvari po goste krenule su naopako već u 3. minuti susreta kada je Svenson doveo Adanu u vodstvo.

Strijelac drugog pogotka bio je Sari (16.), trećeg i četvrtog Ndaiye (52. i 66.). Utješni pogodak za Osijek stigao je u 73. minuti, strijelac je bio Grzan. Ipak, konačan rezultat susreta 5:1 postavlja Erdogan u 88. minuti.

Turski Bešijtaš slavio je u gostima kod azerbejdžanskog Neftcija rezultatom 1:3.

Golove za Besiktas postigli su Aboubakar (14.), Muleka (23.) i Ucan (62.), dok je strijelac jedinog pogotka za domaće bio Lebon (79.)

Revanši su na programu za sedam dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.