open-navfaktor-logo
search
U-21 kategorija
Federalni prvoligaš se pohvalio: Golman Stupčanice dobio poziv u reprezentaciju BiH
Nikola Miličević, golman Stupčanice, dobio je poziv u U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
06.03.2024. u 20:32
get url
text

Tu vijest potvrdili su iz redova federalnog prvoligaša.

- Mnogo faktora utiče na razvoj karijere mladog igrača, mnogo odricanja, rada, truda, discipline, poslušnosti trenerima, uklapanja u novu sredinu...

Nikola je za svoju sredinu odabrao našu Stupčanicu. Nakon što je proveo pola godine na posudbi u našem klubu iz FK Željezničar, Nikola je odlučio napustiti redove Željezničara i ostati u Olovu, što se poslije ispostavilo kao pravi potez. Vrijedno i naporno je radio sa svojim trenerom golmana Adinom Kadrićem i čekao šansu svog šefa Dženana Zaimovića. Svaku dobijenu priliku znao je iskoristiti i svojim briljantnim partijama na golu skrenuo pažnju selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovene, gospodina Igora Jankovića, koji mu je danas i zvanično uputio poziv na spisak U-21 naše reprezentacije. Mi kao klub se ponosimo što po prvi put u svojoj historiji imamo reprezentativca u svojim redovima.

Ovo je naravno potvrda odličnog rada naše uprave i stručnog štaba koji daju šansu mladim igračima.

Bravo Niđo, nadamo se da ćeš zakucati i na vrata "A" reprezentacije naše države Bosne i Hercegovine - poručili su iz NK Stupčanica.

Ovaj 21-godišnjak je u osam nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH čak šest puta sačuvao mrežu, a s njim na golu Stupčanica nema poraza.

Milićević je treći fudbaler iz Prve lige FBiH koji je dobio poziv selektora U-21 reprezentacije BiH. Pored njega pozvani su i dvojica fudbalera tuzlanske Slobode Harun Hadžibeganović i Nermin Mujkić.

Očekuje se uskoro i da zvanična stranica FSBiH objavio kompletan spisak Jankovića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.