open-navfaktor-logo
search
(Ne)zvanične informacije
Evo koliko su zaradili Fury i Ngannou na bokserskom spektaklu u Saudijskoj Arabiji
Još otkako je Francis Ngannou napustio UFC i najavio kako se želi okušati u profesionalnom boksu, bilo je puno onih koji su ga glasno optuživali da samo dolazi pokupiti novac.
29.10.2023. u 13:56
get url
text

VEZANI TEKST - Ngannou poslao Furyja na pod, ali Kralj Cigana slavio podijeljenom i diskutabilnom odlukom sudija

Međutim, Ngannou je sinoć ušutkao sve kritičare te je Tysonu Furyju pružio možda i najteži meč do sada, a kada se uzme u obzir da je ovo bio njegov debi, to čini cijelu priču još i većom.

Uskoro bi se Ngannou trebao naći na rang listi WBC-a, i to u top 10. Potvrdio je to jučer predsjednik WBC-a, tako da uskoro možemo očekivati još neki veliki meč. No, kada smo već kod novca, poznate su i cifre koje su bokseri sinoć zaradili. Treba samo napomenuti da se radi o neslužbenim informacijama.

Kako navodi više izvora, minimalna cifra koju je Fury sinoć zaradio jest vrtoglavih 50 miliona dolara, a prenosi se također kako će se ta cifra popeti na oko 65 miliona jer je potpisao ugovor sa Saudijcima i njihovom Skill Challenge Entertainment promocijom ovoga ljeta, piše Figth Site. Poprilično solidan iznos.

Što se pak Ngannoua tiče, on je zaradio višestruko manje, no svejedno je uzeo veliki novac. Oko 10 miliona dolara je njegov honorar za okršaj s Furyjem, a usporedbe radi, za svoj posljednji UFC meč protiv Ciryla Ganea je zaradio 600.000 dolara. Razlika? Vidljiva.

Francis je sinoć od prve sekunde pokazao kako on tu nije došao pasti i uzeti novac, nego je došao pobijediti Furyja. Prema jednom od sudija je to i uspio, no uprkos porazu, možemo ga u kontekstu cijele ove priče promatrati kao moralnog pobjednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.