open-navfaktor-logo
search
Skupština Plavih
Eldin Diglisić strateški partner FK Željezničar
Fudbalski klub Željezničar dobit će strateškog partnera, a to će biti Eldin Diglisić.
27.06.2022. u 23:27
get url
text

Sarajlija sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama, u narednih mjesec trebao bi postati strateški partner, odnosno investitor u najtrofejniji fudbalski klub u našoj zemlji.

Ovo je ključni zaključak večerašnje sjednice Skupštine FK Željezničar koja je održana na stadionu Grbavica.

- Nakon višesatne diskusije, delegati Skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca - saopćeno je iz FK Željezničar.

VEZANI TEKST - Ko je Eldin Diglisić, biznismen koji želi ulagati u Želju?

Plavi su još u novembru prošle godine objavili da je Diglisić zainteresovan za ulaganje u Plave, ali je proces uspostave saradnje trajao dosta duže nego što je prvobitno planirano. Za početak bilo je potrebno da se promijeni Statut FK Željezničar, a nakon toga trebalo je prevazići i bezbroj birokratskih prepreka...

Diglisić je osnivač i izvršni direktor kompanije ShipEX sa sjedištem u Salt Lake Cityju, u američkoj saveznoj državi Utah, a koja ima godišnji promet veći od 100 miliona dolara.

Kompanija je osnovana 2007. godine s jednim kamionom i prikolicom, a sada posjeduje više od 350 kamiona. 

Zbog poslovnih obaveza sa pozicije predsjednika Upravnog odbora odstupio je Oro Ibrišimović, a za novog predsjednika izabran je Edis Kovačević, koji je dosad bio član Nadzornog odbora.

Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić.

Naredna tačka Dnevnog reda se odnosila na izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao predsjednik NO, Džermin Pašić. Nakon obraćanja izvještaj je usvojen. Nadzorni odbor FK Željezničar čine Džermin Pašić, Elvir Kosovac i Marko Dmitrović.

Oro Ibrišimović i Borislav Goić su odabrani kao zamjenski delegati u Skupštini kluba.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FK Željezničar (@fkzeljeznicar)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.