open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 18. kolo
Ekipe sa začelja najefikasnije pred zimsku pauzu, Bilbija najbolji strijelac
Susretima 18. kola okončan je jesenji dio prvenstva u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
19.12.2023. u 08:02
get url
text

Titulu jesenjeg prvaka ponio je banjalučki Borac koji je sakupio 45 bodova, ostvarivši 14 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz.

Drugo mjesto pripalo je Zrinjskom, koji je u posljednjoj utakmici ovog kola sinoć u Mostaru pobijedio direktnog rivala za plasman u Evropu, ekipu Sarajeva sa 2:0.

U 18. kolu Premijer lige BiH postignuto je 13 golova ili u prosjeku 2,17 po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 11 igrača. Najubjedljivije u ovom kolu bile su ekipe sa začelja tabele, Tuzla City i Zvijezda 09, koji su sa po 3:0 savladali Slogu, odnosno Široki Brijeg.

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je svega 8.300 gledalaca (1.383 po utakmici), a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na stadionu Rođeni na utakmici Velež - Igman (3.700).

Sudije su pokazale 25 žutih i dva crvena kartona.

Nemanja Bilbija je uvećao svoju prednost na čelu liste strijelaca. Napadač Zrinjskog je postigao do sada 15 golova, a Dejan Vidić iz Sloge i Nermin Haskić iz Veleža su ostali na po 10 pogodaka. Đorđe Pantelić je nakon hat-tricka u ovom kolu došao do četvrtog mjesta sa osam pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.