open-navfaktor-logo
search
Drama u Serie A
Džeko spakovao dva gola i stigao do velikog jubileja, Inter se raspucao, Krunić i Tahirović kiksali
Inter je 19. pobjedom u sezoni, a trećom uzastopnom, nastavio borbu za pozicije koje vode u Ligi prvaka.
03.05.2023. u 22:56
get url
text

Tim Simonea Inzaghija trijumfovao je na gostovanju kod Verone rezultatom 0:6, a dva pogotka u mrežu tima za koji nastupa bivši bh. reprezentativac Milan Đurić spakovao je Edin Džeko i tako prekinuo golgeterski post koji je trajao tri i po mjeseca.

Inter je Veronu sredio za šest minuta. U razmaku od 31. do 37. minute gosti su postigli tri pogotka. Krenulo je autogolom Gaicha, zatim je eurogol postigao Calhanoglu, da bi poslije pogodio i Džeko za konačan ishod prvog dijela.

Lautaro je u 55. minuti povisio prednost Intera na 0:3, da bi Džekinim drugim pogotkom na meču, a devetim u Serie A ove sezone "pukla petarda" u Veroni. Na kraju je Lautaro golom u sudijskoj nadoknadi postavio konačan ishod.

Bh. golgeter postigao je prve golove na gostovanju kod Verone od dolaska u Italiju, a usput je došao i do magičnih 400 pogodaka u karijeri.

Interov gradski rival Milan neočekivano je na domaćem terenu prosuo dva boda protiv Cremonesea. Meč je okončan rezultatom 1:1, što je ogroman korak unazad u borbi za prve četiri pozicije u prvenstvu. Rade Krunić igrao je od starta drugog poluvremena. 

Okliznula se i Roma i to na gostovanju kod Monze odigravši meč rezultatom 1:1. Benjamin Tahirović igrao je od 84. minute.

Trijumf je uknjižio Lazio na domaćem terenu protiv Sassuola 2:0, dok je u ranijem terminu Juventus sa 2:1 savladao Lecce, a Atalanta rezultatom 3:2 bila bolja od Spezije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.