open-navfaktor-logo
search
Prvi susret
Džeko i Krunić u direktnom okršaju za finale Lige prvaka
Večeras će u polufinalu Lige prvaka sa početkom od 21 sat snage odmjeriti gradski rivali i velikani italijanskog fudbala Milan i Inter.
10.05.2023. u 07:54
get url
text

Od Juventusa 2017. Italija nije imala finalistu Lige prvaka, ali konačno će Serie A biti zastupljena na najvećoj fudbalskoj pozornici. 

Ono što je sigurno jeste da će i Bosna i Hercegovina ove sezone imati finalistu u Ligi prvaka.

Za to mjesto će se boriti dvojica Zmajeva - Edin Džeko (Inter) i Rade Krunić (Milan).

Milan je pod vodstvom trenera Stefana Piolija iz Lige prvaka izbacio osvajača scudetta Napoli, a sada želi prebroditi još jednu italijansku prepreku na putu do velikog finala koje će se igrati u Istanbulu 10. juna.

Nakon osvajanja titule u Italiji, Milan ove sezone proživljava nešto slabiju sezonu u domaćem prvenstvu, ali čini se da ono najbolje čuva za nastup u Evropi.

Inter se posljednjih sedmica probudio pod Simoneom Inzaghijem i niže pobjede, kako u Italiji, tako i u Evropi.

To znači da ćemo tim našeg Edina Džeke vjerovatno gledati u Ligi prvaka i sljedeće sezone, ali oni je žele osvojiti već sad, kao što je to uspjela sjajna generacija Josea Mourinha 2010. godine.

Ova dva tima dosad su odigrala ukupno 201 meč. Milan je slavio 77 puta, Inter je upisao 63 pobjede, dok je 61 utakmica završila remijem.

Prvi polufinalni meč Lige prvaka odigran je sinoć. Fudbaleri Real Madrida i Manchester Cityja remizirali su rezultatom 1:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.