open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Drama u Slovačkoj: Penal-lutrija kobna za Radnik
Golman Kozić odbranio je dva udarca sa bijele tačke, ali su neprecizni bili Motika, Plavšić i Popara
18.07.2019. u 23:34
get url
text

Fudbaleri Spartaka plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu. Radnik je večeras izgubio od Spartaka u Trnavi sa 0:2, ali su identičnim rezultatom slavili u prvom meču, pa se otišlo u produžetke. 

Kako nije bilo golova u dodatnih pola sata uslijedila je penal-lutrija u kojoj je više sreće imao predstavnik Slovačke i slavio je sa 3:2. 

Spartak je bolje otvorio utakmicu i u 10. minuti prepolovio je zaostatak iz prvog meča. Nakon gužve u kaznenom prostoru Radnika najbolje se snašao Sobczyk, koji se s loptom ušetao u gol koji je branio Kozić.

Deset minuta kasnije imali su domaći još jednu sjajnu priliku, no ovaj put golman Bijeljinaca bio je na visini zadatka.

Radnik je prvi put zaprijetio u 23. minuti, kada je Zukić nakon prekida glavom šutirao preko gola. Sredinom prvog poluvremena Zahumensky je dobio "samo" žuti karton nakon što je prekinuo opasnu kontru tima iz Bijeljine. Sudija je možda ovdje i pogriješio jer je prekršaj bio možda i za crveni karton!

U finišu prvog dijela Spartak je imao dvije sjajne prilike preko Tavaresa. Prvi put je šutirao pored gola, a u drugoj situaciji njegov udarac odbranio je Kozić.

Na otvaranju drugug dijela Radnik je imao mnogo sreće, kada je Lucas Lovat pogodio prečku.

Nakon toga Bijeljinci su uspostavili terensku inicijativu, a ništa značajnije nije se događalo do 87. minuta kada je Kozić pogriješio, a Mihalek je to iskoristio i pogodio za 2:0 i za produžetke.

Spartak je u 108. minuti ostao sa igračem manje kada je Mitrea dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Radnik nije iskoristio brojčanu prednost, rezultat se nije mijenjao, a u penal-lutriji više koncentracije imali su domaći. 

Za Spartak su sa bijele tačke pogađali Tešija, Sobczyk i Jakubek, a Kozić je odbranio udarce Zahumenskyog i Lucasa.
S druge strane za Radnik su bili precizni Merajić, Mekić, a Motika, Plavšić i Popara nisu uspjeli realizovati udarce s bijele tačke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.