open-navfaktor-logo
search
Čistka "pučista"
Drama na Maksimiru: Otkazi za ljude odane Zdravku Mamiću
Dan nakon historijske Skupštine Dinama na kojoj je klub nakon pola godine konačno dobio Izvršni i Nadzorni odbor, u Maksimiru se odvijaju nove drame.
26.09.2023. u 14:26
get url
text

Više zaposlenika Modrih će vjerovatno dobiti otkaz u narednim danima, a kako piše Index riječ je o ljudima koji rade u klubu, ali su i skupštinari, i to oni odani Zdravku Mamiću.

Oni se jučer nisu pojavili na Skupštini i drugi put u pola godine su pokušali srušiti kvorum. S obzirom na to da je takvim postupanjem jasno ugroženo načelo stabilnosti kluba i njegove dobrobiti, čelnici Dinama, prije svih Vlatka Peras, odlučili su se na drastičan potez te će se obračunati s takozvanim pučistima.

U tu grupu spadaju Marijan Vlak, bivši igrač i dugogodišnji skaut kluba, kao i Tomislav Rukavina, čovjek zaposlen u marketingu, te Elizabeta Šverić. Podsjetimo, jučer je Krešimir Antolić, bivši član Uprave, rekao da je Zdravko Mamić danima zvao sebi odane skupštinare i uvjeravao ih da ne dođu na Skupštinu kako bi onemogućili njeno održavanje.

Zasad nije poznato hoće li ovi potezi utjecati i na njihov status skupštinara, piše Index. Otkazom na radnom mjestu u klubu ne gube tu funkciju, ali u slučaju isključenja iz članstva više ne mogu biti ni skupštinari. Odluku o njihovom eventualnom isključenju iz kluba donosi Izvršni odbor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.