open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Donedavni direktor FK Sarajevo ima novi posao u Njemačkoj
Bivši direktor za strategiju i razvoj FK Sarajevo, Armin Čaušević, vratio se u Njemačku i preuzeo je mjesto prvog čovjeka u omladinskom pogonu Eintracht Braunschweiga.
02.11.2023. u 16:52
get url
text

- Veoma smo sretni što smo u Arminu Čauševiću pronašli novog menadžera za naš omladinski centar, koji donosi bogato iskustvo i mnogo specijalističke ekspertize. Radili smo na ovom novom stručnom štabu intenzivno i savjesno i sigurni smo da će Armin, zahvaljujući njegovim ranijim poslovima, uspjeti razviti sa stručnim štabom naš omladinski pogon. Omladinski sektor je veoma važan dio sprotske tradicije.

Mi smo trenutno postavili važan kurs u prethodnih par pjeseci, na primjer vratili smo U-23 tim. Sa klasifikacijom unutar kategorija u našoj akademiji dobili smo veoma dobre povratne poruke iz DFL i vjerujem da smo na pravom putu. Ovo su važni koraci i želimo da nastavimo pružati podsticaj u daljem razvoju, a postavljanje Armina je definitivno jedno od toga, rekao je Benjamin Kessel, sportski direktor Eintrachta.

VEZANI TEKST - Novi odlazak iz FK Sarajevo: Čaušević poslije mjesec i po "digao sidro"

- Stvarno gledam pozitivno na rad u Eintrachtu. Razgovori sa vodećim ljudima kluba su bili veoma dobri od samog početka i ojačali su moju želju da se vratim u njemački fudbal. Omladinski pogon ima mnogo potencijala za razvoj naših mladih igrača u najboljem smjeru.  Biti u stanju aktivno oblikovati budući put kao neko sa ukupnom odgovornošću je vrlo uzbudljiv zadatak kojem se jako radujem - kazao je Čaušević.

Čaušević je na Koševo stigao u junu ove godine, a nakon samo provedenih mjesec dana u FK Sarajevo odlučio je "podići sidro".

Iako ima samo 38 godina, Čaušević ima višegodišnje iskustvo rada u njemačkom fudbalu.

Ovaj mladi stručnjak trenersku karijeru počeo je u Mainzu u januaru 2011. godine kada je radio kao asistent u mlađim kategorijama, da bi nakon toga prešao u akademiju Eintracht Frankfurta. Početkom 2016. godine u Wolfsburgu obnašao je ulogu direktora pedagoškog tima, te pored toga je pomagao trenerima u mlađim selekcijama.

U redovima Vukova proveo je oko četiri godine, nakon čega mu se ukazala prilika da radi kao sportski direktor u Chemnitzeru, koji je u tom periodu igrao u trećem rangu njemačkog fudbala.

Nakon problema uzrokovanih pandemijom korona virusa napustio je ovaj klub u februaru ove godine. Radio je i kao skaut u Wederu iz Bremena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.