open-navfaktor-logo
search
Hamulić ne meti Škota
Dok čeka poziv među Zmajeve, sjajni golgeter seli u redove bivšeg prvaka Evrope?
Said Hamulić (22), napadač poljskog prvoligaša Stal Mielec i potencijalni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ove zime mogao bi napraviti transfer karijere.
04.12.2022. u 13:41
get url
text

Napadač koji ima i nizozemski pasoš ljetos je iz Litvanije prešao u Poljsku, gdje je dokazao svoj kvalitet i sa devet prvenstvenih golova trenutno je vodeći strijelac Ekstraklase (na kontu ima i četiri asistencije).

To nije promaklo ni ekipama iz najjačih evropskih liga, a Tuttomercatoweb piše da su za njegove usluge zainteresovani klubovi iz Belgije, Francuske, NIzozemske i Škotske.

VEZANI TEKST - Said Hamulić: Sviđa mi se Pjanićev stil igre, bila bi mi čast igrati za BiH

Prema istom izvoru upravo je višestruki škotski i bivši evropski prvak - Celtic, trenutno najbliži angažmanu Hamulića, čija je cijena, prema Transfermarktu 1,5 milion eura.

Mladi napadač je nedavno u razgovoru za Faktor potvrdio kako želi igrati za BiH.

- Želio bih se predstaviti u reprezentaciji BiH, bila bi mi čast igrati za svoju zemlju - kazao je Hamulić ljetos za Faktor, dodavši kako ne dolazi često u zemlju svojih roditelja:

- Moja majka je iz Bosanske Krupe, a otac iz Cazina, ali sam ja rođen u Nizozemskoj. Bosnu i Hercegovinu ne posjećujem često kao moja majka i sestra, jer ne živim blizu njih i imam jako puno obaveza u klubu.

Pokušavam barem dva puta godišnje otići u Bosnu da posjetim svoju porodicu - rekao je tada Hamulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.