open-navfaktor-logo
search
Svjetlo na kraju tunela
Dogovoren sastanak advokata Suljića i čelnika FK Sloboda: Tema - dug od oko 900.000 KM
Fudbaleri tuzlanske Slobode ispali su danas od Sarajeva u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.
11.02.2024. u 20:16
get url
text

VEZANI TEKST - Tuzlaci u problemima: Sloboda dužna isplatiti advokatu Suljiću oko 900.000 KM, kakva je uloga Šećerbegovića

Sarajlije su slavile nakon penal-lutrije, ali Tuzlaci nisu razočarali, te su i danas potvrdili da su jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u elitni razred našeg fudbala.

Navijače Slobode zabrinule su i vijesti da su na naplatu došli i dugovi iz prošlosti. U subotu smo pisali da su Tuzlaci izgubili spor u vezi sa dugom prema bivšem predsjedniku, rahmetli Davudu Zahiroviću, a radi se o pravosnažno presuđenom povratu pozajmica. Dug je prenesen na advokata Suada Suljića, koji je za Faktor potvrdio da mu Sloboda treba isplatiti oko 900.000 KM!

Suljić nam je jučer rekao kako je spreman na dogovor sa aktuelnim rukovodstvom Slobode, a večeras je potvrdio da je dogovoren sastanak koji će se održati u utorak u 11 sati u njegovoj kancelariji.

- Na moj poziv za mirno rješavanje, koji sam poslao mailom, predstavnici Slobode su odreagovali i potvrdili sastanak u mojoj kancelariji u utorak u 11 sati - kazao nam je Suljić.

VEZANI TEKST - Aleksandar Jović, predsjednik Skupštine FK Sloboda: Dobio sam četiri ostavke

Naveo je kako je ukupni dug sa današnjim danom 904.596 KM, plus troškovi parničnog postupka (4.589 KM), kao i troškovi aktuelnog izvršnog postupka.
Još jednom je naglasio kako je 2019. godine sa tadašnjom Upravom na čelu sa Seadom Kozlićem napravio sporazum kojim bi se anulirala zatezna kamata, ali da Uprava sa Elmirom Šećerbegovićem na čelu nije poštovala taj sporazum, te je, mišljenja je, na taj način napravila Slobodi dodatnu štetu na ime kamata u visini od oko 185.000 KM.

Inače, Šećerbegovićevo ime veže se i za prošlosezonski neupjeh Slobode, kada su Tuzlaci ispali iz Premijer lige BiH, a on je bio predsjednik kluba. Također, sve glasnije se priča kako bi se na predstojećim izborima trebao biti jedan od kandidata za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH iz TK. Aktuelni je predsjednik Nogometnog saveza TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.