open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Dobojlije "pokosila" viroza pred Borac, Jagodić tvrdi da je ova utakmica najlakša
Dobojska Sloga u subotu će od 16 sati u Modriči ugostiti Borac, trenutnog lidera premijerligaške tabele koji je 15 utakmica bez poraza.
01.12.2023. u 14:56
get url
text

Sloga je "negostoljubiv" domaćin, ove sezone u sedam mečeva pred svojima navijačima ima isto toliko pobjeda, odnosno 21 osvojeni bod.

Trener Dobojlija Vlado Jagodić kazao je da su ovakve utakmice najlakše.

- Nije floskula, očekuje nas zahtjevna utakmica, a kada kažem zahtjevna, onda mislim da ispred sebe imamo ekipu koja je nepobjediva, 15 utakmica u nizu bez poraza. Oni zaista djeluju impresivno, ali ja sa druge svojim igračima govorim da je pred nama i najlakša utakmica. Mi na ovom meču ne možemo izgubiti koliko možemo dobiti - kazao je Jagodić, prenosi Srpskainfo.

On je naglasio da protiv Borca sigurno ne može računati na Tonija Jovića i Sinišu Dujakovića (žuti kartoni), da Srđan Grabež nije trenirao ove sedmice, kao i da ekipu more problemi s virozom.

- Četiri igrača imamo virozna, među njima i Dejana Vidića koji daje maksimum da trenira, ali isto tako ja znam koliko se on pati dok trenira.

- Teška nas utakmica čeka, ali bit ćemo tvrd orah Borcu po teškom terenu sa teškim vremenskim uvjetima te se nadamo da ćemo uz dobru igru napraviti dobar rezultat. A što bočnih vjetrova ima i što smo pojedinim stali na žulj, to je njihov problem i neka oni to rješavaju. Mi idemo svojim putem - zaključio je Jagodić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.