open-navfaktor-logo
search
Brza odluka
Direktor Domžala otkrio kako je Sarajevo dobilo trenera: U srijedu navečer Ibričić me nazvao...
Kao grom iz vedra neba u četvrtak je u slovenskoj javnosti stigla vijest trener Simon Rožman i sportski direktor Senijad Ibričić u paketu napuštaju Domžale.
07.08.2023. u 12:00
get url
text

VEZANI TEKST - Simon Rožman dovodi pomoćnike u Sarajevo, ko je platio obeštećenje za trenera?

U popodnevnim satima postalo je jasno da im je sljedeća stanica FK Sarajevo, gdje je, prema pisanju Ekipe preselio praktično kompletan stručni štab Domžala, izuzev Mateja Podlogara.

Isti izvor navodi kako će Domžale preuzeti Dušan Kosić, a o burnom periodu u ovom klubu govorio je izvršni direktor Matej Oraž.

- Ako je izvana odlazak Simona Rožmana i Senijada Ibričića izgledao iznenađujuće brz, moram reći da je tako bilo i iznutra - nasmijao se Oraž na početku razgovora za Ekipu, a zatim nastavio ozbiljnijim tonom:

- Sve se dogodilo brzo. U srijedu navečer Ibričić me nazvao da se nađemo na sastanku. Oni su isti dan morali donijeti odluku, što znači da smo onda morali i mi. Nikada nije lijepo zadržati nekoga ko ne želi ostati, pa smo se razišli. Dobili smo i odštetu, što se kod trenera rijetko događa. S obzirom na to da se sve dogodilo tako brzo, morali smo praktični preko noći pronaći njihove zamjene. U principu je sve prošlo bez većih posebnosti.

Malo je specifično da se cijeli štab ovako oprašta, ali mislim da je i za Simona i Senijada dobro da imaju svoje ljude oko sebe - kazao je Oraž.

Rožman i Ibričić sa FK Sarajevo su dogovorili dvogodišnju saradnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.