open-navfaktor-logo
search
Sve je gotovo
Dinamo prodao igrača sa klupe za sedam miliona KM
Dinamo je prodao Roberta Ljubičića u atinski AEK, a za njegove papire prvak Hrvatske će dobiti oko sedam miliona KM (3,5 miliona eura).
31.01.2024. u 08:21
get url
text

Gledajući iz perspektive bh. klubova ovo je posao snova, posebno ako se zna da je ovaj igrač više grijao klupu nego bio na terenu.

Kako javljaju hrvatski mediji on će danas otputovati u Atinu, gdje bi nakon ljekarskih pregleda trebao potpisati ugovor.

Ljubičić u posljednje vrijeme nije igrao puno u zagrebačkom Dinamu. U ljeto 2022. godine kada je stigao iz bečkog Rapida, očekivalo se da će biti pojačanje u veznom redu, no spletom okolnosti puno je više igrao na poziciji lijevog beka, podsjeća Index. Ondje se sada kao prvi izbor nametnuo Mauro Perković, a stigao je i Takuya Ogiwara, pa je Ljubičić pao u drugi plan.

U veznom redu Dinama je velika konkurencija, a prednost nad Ljubičićem u proteklim kolima redom su imali Josip Mišić, Arijan Ademi, Marko Bulat, Martin Baturina i Petar Sučić.

Ljubičić je ove sezone postigao pogodak AEK-u u dvoboju u Atini u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali je kasnije skrivio jedanaesterac poslije kojeg je Domagoj Vida postigao gol za izbacivanje Dinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.