open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Danci žele srušiti još jednog velikana, Peljto sudi Real Madridu
Večeras se vraća Liga evropskih prvaka u fudbalu. Na programu su dva duela osmine finala (20:45 sati), a sastaju se Copenhagen - Manchester City i RB Leipzig - Real Madrid.
13.02.2024. u 07:50
get url
text

Manchester City koji je gost na ovom meču prebrodio je mini krizu i ponovo djeluje moćno na travnjaku. Guardiolini izabranici ušli su u veliku seriju pobjeda u Premiershipu, a tome se nadaju i u elitnom klupskom fudbalskom takmičenju. 

Dva pogotka Erlinga Haalanda za vikend protiv Evertona pokazuju da se Norvežanin u potpunosti oporavio i spreman je ponovo gurati Građane prema trofejima.

S druge strane, Copenhagen pod vodstvom trenera Jacoba Neestrupa ostvario je nevjerovatan uspjeh plasmanom u osminu finala.

Danski tim je iza sebe u grupnoj fazi ostavio Manchester United i izbacio ga iz takmičenja, a sada se nada pomrsiti račune još jednom velikom engleskom klubu.

Što se tiče drugog duela večeri, u Njemačkoj nas očekuje spektakl.

Real koji sa klupe predvodi Carlo Ancelotti uspio je pobijediti Gironu za vikend i učvrstiti se na vrhu španskog prvenstva pa se sada može u potpunosti posvetiti svom nastupu u Evropi.

Nema sumnje, Real je izgledao impresivno u grupnoj fazi takmičenja i jedan je od glavnih favorita za osvajanje titule. Za Kraljeve bi to bio rekordni 15 naslov, ali očekuje ih težak put do toga.

Leipzig pod vodstvom trenera Marca Rosea ne briljira ove sezone, iako je imao nekoliko zapaženih nastupa u jesenjem dijelu Lige prvaka.

Pravdu na ovom susretu dijelit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. Sarajliji će asistirati Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Davor Beljo (Mostar), a sa njima će putovati i Miloš Gigović, kontroverzni sudija iz Bosanske Gradiške, koji će obavljati funkciju četvrtog sudije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.