open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Bruno Akrapović novi trener Željezničara
Bh. stručnjak Bruno Akrapović novi je šef stručnog štaba FK Željezničar.
08.01.2024. u 19:42
get url
text

Bruno Akrapović je rođen 26. septembra 1967. godine u Zenici. U igračkoj karijeri je između ostalih igrao za Čelik, Wolfsburg, Mainz. Bivši je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine. Za naš nacionalni tim odigrao je 14 mečeva.

Bogatu trenersku karijeru počeo je u Njemačkoj, a potom je samostalno vodio Val, Solin, Neretvanac, Europu, Skhendiju, Split, Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofiju, Al-Wehdu i Akritas.

Sa Lokomotivom je osvojio dva Kupa i Superkup Bugarske, sa Skhendijom je bio prvak Sjeverne Makedonije, a sa Europom je podigao trofej Superkupa Gibraltara.

- Akrapović je vlasnik UEFA Pro licence, a zvanično će biti predstavljen u narednim danima kada će i početi pripreme sa ekipom za naredni dio sezone. Bruni Akrapoviću želimo dobrodošlicu i mnogo sreće u ostvarivanju zajedničkih ciljeva - saopćili su iz Želje.

Za Akrapovića je ovo prvi trenerski angažman u Bosni i Hercegovini. Ranije se dovodio u vezu sa kormilom Sarajeva, Tuzla Cityja, ali i reprezentacijom BiH.

Željo je, podsjetimo, početkom 2024. godine ostao bez šefa struke nakon što je Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener iz Saudijske Arabije, obavijestio menadžment kluba o ostavci.

Plavi su poslije jesenjeg dijela Premijer ligi BiH u borbi za opstanak, sa 19 bodova na kontu.

Ekipu su do sada napustili Edin Rustemović, Allyson, Aleksandar Kosorić, ugovor istječe Irfanu Jašareviću, a tim je pojačao Harun Karić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.