open-navfaktor-logo
search
Novi skandal
Bruka u Srbiji: Trener optužio golmana da je namjestio utakmicu, tvrdi da ima problema sa kockom
Dragan Antić, trener fudbalera Dinama iz Vranja, optužio je golmana Miroslava Orlića da je namjestio utakmicu protiv Zemuna.
18.11.2020. u 11:58
get url
text

Dinamo je na gostovanju u Zemunu poražen sa 3:2, a Antić je za neuspjeh direktno okrivio golmana Orlića koji je u finišu utakmice, pri rezultatu 2:2, ispustio loptu i poklonio pobjedu domaćinu. Antić je zbog toga najavio i tužbu.

- Glavnu ulogu odigrao je golman Orlić, glavni krivac za drugi i treći gol. Dva puta smo vodili, mogao je da uhvati loptu kod trećeg gola, ali namjerno je ispustio. Nemoguće je da je to uradio slučajno. Namjera je očigledno postojala. Prijavili smo nadležnima da istraže sve okolnosti, ukoliko je učestvovao u prljavim radnjama - rekao je Antić za Sportski žurnal.

Dodao je da je golman suspendovan i da će ga tužiti.

Isti golman je i prije mjesec imao sličan "kiks", ali ga je klub tada zaštitio. Međutim, Antić kaže da je u međuvremenu saznao da "Orlić ima probleme sa kockom".

Trener Dinama poručuje da neće dozvoliti da zbog njega ismijavaju klub i otkriva da je Orlić nakon bruke u Zemunu samovoljno napustio teren.

- Nije se ni vratio sa ekipom, već je pobjegao - rekao je Antić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.