open-navfaktor-logo
search
Pred derbi
Borac stiže na Koševo: Upitan nastup Kvržića, Marinović pritisak prebacuje na FK Sarajevo
Nedjelja je dan za novi premijerligaški derbi, a fudbalere Borca u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine čeka gostovanje Sarajevu na Koševu.
03.11.2023. u 13:18
get url
text

Iz Banje Luke najavljuju da Crveno-plavi put Sarajeva dolaze riješeni da pruže još jednu dobru partiju i da se domognu novih prvenstvenih bodova kako bi učvrstili lidersku poziciju.

Navode kako je ekipa odlično trenirala, a igrači su motivisani da se protiv jednog od najvećih rivala u ligi pokažu u najboljem svjetlu.

- Nedavno smo odmjerili snage tako da nema nekih većih nepoznanica. Ekipa Sarajeva posjeduje kvalitet i očekujem težu utakmicu nego što je to bilo Banjoj Luci.

Ipak, mi igramo veoma dobro, a ako ponovimo naša izdanja iz minulih utakmica, te ako budemo mirniji u završnici, smatram da dobar rezultat po nas neće izostati - poručio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Svaka derbi utakmica sa sobom donosi i određenu dozu pritiska - rezultatskog, ali i onog psihološkog, a Marinović kaže da je od krucijalne važnosti da koncentracija tokom svih devedeset minuta igre bude na maksimalnom nivou.

- Ako gledamo poziciju na tabeli, onda je Sarajevo pod većim pritiskom i na nama je da to pokušamo iskoristiti. Važno je da budemo maksimalno skoncentrisani. Svaka greška može da odvede utakmicu u drugom smjeru od onog koji priželjkujemo. Važno je da iskoristimo svaku priliku u napadu koja nam se ukaže - poručuje Marinović.

U stručnom štabu ne kriju da je upitan nastup Zorana Kvržića koji ima manjih problema sa povredom, dok su ostali igrači spremni za nastup na Koševu.

Golman Milan Mijatović kaže da ekipi motiva ne manjka i da su svi spremni da daju maksimum za dobar rezultat.

- Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, na jednu grešku i na jednu loptu. Pokazali su da su kvalitetna ekipa, ali mislim da se mi nalazimo u dosta boljoj poziciji i da je veći pritisak na njima. Na nama je da damo sve od sebe. Svaki derbi nosi posebne emocije i svi živimo za to da igramo pred punim tribinama - rekao je Mijatović.

Dvoboj na Koševu zakazan je za nedjelju (5. novembar) sa početkom u 19.45 sati uz direktan TV prijenos, a glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.