open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 7. kolo
Borac dočekuje Posušje, Zvijezda 09 na Pecari
U petak i subotu svjedočili smo sjajnim utakmicama 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, a ova dionica bit će kompletirana večeras kada su na rasporedu dva meča.
17.09.2023. u 07:43
get url
text

Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Zvijezdu 09, dok će Posušje gostovati kod banjalučkog Borca.

Širokobriježani su jedina koja u dosadašnjem dijelu sezone nije osjetila gorčinu poraza, a sa tri pobjede i remijem, u vrhu su tabele.

Seriju dobrih rezultata žele nastaviti i protiv "fenjeraša", ekipe koja je u dosadašnjih šest nastupa ostvarila samo jednu pobjedu (Sloga Doboj) i koja je primila 20 golova.

Iz svega ovog se može zaključiti da su domaći na Pecari favoriti, ali je Premijer liga BiH u dosadašnjem dijelu pokazala da iznenađenja nisu rijetkost. A iznenađenje bi bilo da gosti ostanu neporaženi.

U drugom meču Borac će pred domaćim navijačima ugostiti ekipu Posušja. Nakon poraza od Želje na Grbavici izabranici Vinka Marinovića nanizali su tri uzastopne pobjede i sve tri na domaćem terenu. Jasno, i večeras će tražiti trijumf za proboj ka vrhu tabele, jer nije tajna da su Banjalučani najavili borbu za šampionsku titulu.

No, Posušje nije nimalo naivna ekipa, a to potvrđuju i njihovi rezultati. Kada "skinete skalp" Želji, a potom i prvaku Zrinjskom, zaslužujete respekt. Očekuje nas izuzetno zanimljiv meč na Gradskom stadionu, koji će ljubitelji fudbala moći pratiti u direktnom TV prijenosu na Arena Sportu (sa Pecare nema TV prijenosa).

Utakmicu Široki Brijeg - Zvijezda 09 sudit će naš najbolji arbitar Irfan Peljto, dok će na meču u Banjoj Luci pravdu dijeliti Haris Halkić iz Sanskog Mosta. Oba meča počinju u 19.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.