open-navfaktor-logo
search
Boks
Bivši svjetski prvak Andy Ruiz Jr. povukao radikalan potez
Nakon poraza u Riyadu, Ruiz je odlučio okončati saradnju s Roblesom, koji je za ESPN kazao kako je znao da mu se sprema otkaz
AUTOR: Denis Zeba
23.01.2020. u 13:15
get url
text

Meksički teškaš Andy Ruiz Jr. koji je nedavno ostao bez titule svjetskog prvaka nakon što ga je u revanšu pobijedio Anthony Joshua, odlučio je prekinuti saradnju s trenerom Mannyjem Roblesom.

Sada već bivši trener jedan je od najzaslužnijih što je Ruiz 1. juna 2019. godine šokirao svijet boksa, kada je britanskom borcu oduzeo četiri šampionska pojasa.

Ipak, nakon poraza u Riyadu, Ruiz je odlučio okončati saradnju s Roblesom, koji je za ESPN kazao kako je znao da mu se sprema otkaz.

- Da budesm iskren, očekivao sam to. Andy je radio šta je želio. Njegov otac, koji je i njegov menadžer, nije imao kontrolnu nad svojim sinom. Niko od nas nije imao kontrolu nad njim bez obzira na to šta je radio - rekao je Robles.

Da će ostati bez titule svjetskog prvaka bilo je skoro i očekivano.

- Bilo je jasno da neće funkcionisati jer nije nikoga slušao. Nije slušao mene, nije slušao svog oca, nije slušao nikoga. To je rekao i sam na press konferenciji nakon meča - naglasio je bivši trener Ruiza.

Nakon svega, Robles ipak nije nezahvalan Andyju i njegovoj porodici.

- Ispisali smo historiju i jako sam zahvalan na prilici koju su mi pružili Andy i njegov otac da napravimo smo nešto posebno, da ispišemo historiju jer na kraju je Andy ipak postao prvi meksički prvak svijeta u teškoj kategoriji - rekao je Robles.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.