open-navfaktor-logo
search
"Show" u Parizu
Bivši reprezentativac Rumunije pokušao ublažiti rasistički ispad svog zemljaka, je li uspio?
Nakon očiglednog skandala kojeg je na utakmici posljednjeg kola Lige prvaka između PSG-a i Manchester Uniteda izazvao rumunski arbitar Sebastian Coltescu, oglasio se i nekadašnji reprezentativac Rumunije Ciprian Marica.
09.12.2020. u 13:09
get url
text

Bivši napadač oglasio se nakon dešavanja na Parku pričeva, a svu situaciju pokušao je ublažiti kroz objavu na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Kao i većina Rumuna, tako i Marica, pokušava objasniti da se četvrti arbitar meča u Parizu pogrešno izrazio, što i jeste tačno, no problem je što je izraz bio uvredljiv i rasistički.

- Coltescu je pogriješio, ali davati nečemu planetarnu dimenziju zbog pogrešnog izraza je nepotrebno. Nevjerovatan cirkus napravljen je povlačenjem ekipe sa terena uz odbijanje da nastave igrati - napisao je Marica, koji baš i nije trudio biti objektivan.

U svom "predavanju" igračima i zvaničnom osoblju utakmice na Parku prinčeva, koje je opisao kao "show", rasizam svog zemljaka pokušao je opravdati činjenicom da su dva arbitra razgovarala na maternjem jeziku.

- Rumuni možda imaju mnogo problema, ali ne sa rasizmom - tvrdi Marica, što baš i nije istina, o čemu svjedoče i incidenti i pozivici upućeni tamnoputim igračima upućeni sa tribina rumunskih stadiona.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.