open-navfaktor-logo
search
Član kraljevske porodice
Bio i u svlačionici Plemića: Zbog čega je princ William gledao utakmicu Zrinjskog?
Aston Villa je sinoć u susretu 2. kola UEFA Konferencijske lige na Villa Parku golom u 94. minuti pobijedila Zrinjski rezultatom 1:0.
06.10.2023. u 12:16
get url
text

Duel sa tribina stadiona u Birminghamu pratio je i član britanske kraljevske porodice William, princ od Walesa.

Prije susreta je iskoristio priliku i posjetio svlačionicu prvaka BiH, gdje se zadržao nekoliko minuta i poželio sreću izabranicima Krunoslava Rendulića.

On je najaktivniji član kraljevske porodice u svijetu fudbala. Kao veliki navijač Aston Ville bio je na brojnim utakmica od kada je kao dijete kročio na Villa Park. Od 2006. godine je predsjednik Fudbalskog saveza Engleske i redovno je prisustovao utakmicama ove reprezentacije, ali i brojnim finalima engleskih Kupova.

Pitanje koje se neizostavno nametalo bilo jest kako to da je princ rođen u Londonu i školovan u obližnjem Berkshireu - odlučio navijati za klub udaljen 140 kilometara, iz potpuno druge regije? Odgovor na to pitanje dao je sam princ još 2015. godine, a prilično je zanimljiv:

- Jednom davno u školi vrlo sam se zainteresirao za fudbal. Tražio sam klub za koji bih navijao. Sve kolege bili su pristalice Man. Uniteda i Chelseaja, a ja nisam htio neki tako uobičajeni odabir - započeo je princ, koji je tokom školovanja i sam igrao fudbal.

- Htio sam klub koji je bliži sredini tabele, tako da bi navijanje za njega bilo napetije, nudilo više emotivnih oscilacija - otkrio je tada on.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.