open-navfaktor-logo
search
Kapiten Plemića
Bilbija o interesu klubova: Bilo je dosta poziva i upita, meni se igra Evropa u Mostaru
Mostarski Zrinjski u četvrtak očekuje historijska utakmica grupne faze Konferencijske lige, u kojoj će Plemići na svom stadionu Pod Bijelim brijegom dočekati AZ Alkmar, a u ovaj meč mostarska ekipa ulazi nakon dva prvenstvena poraza od Posušja i Sarajeva.
19.09.2023. u 16:08
get url
text

- Navikli smo na pozitivan niz, posebno na pobjede unazad dvije godine. Ali, i to je dio sporta. Malo nesvakidašnja situacija, ali samo treningom, radom i zajedništvom možemo nešto napraviti, već u četvrtak i u nedjelju da se vratimo na pobjedničke staze - rekao je kapiten Plemića Nemanja Bilbija, prenosi hercegovina.info.

Kapiten Zrinjskog je poručio je kako je četvrtak historijski dan za Mostar.

- Nagrada je ovo za cijelu državu, posebno za nas igrače koji igramo u Zrinjskom, ali i za grad Mostar. Jedna velika utakmica, jedan veliki dan će biti u četvrtak. Kroz cijele pripreme, kroz kvalifikacijske utakmice, spremali smo se za to i jedva čekamo utakmicu. Dolazi veliki AZ, a znamo ko je još u grupi. Ponosni smo na to što smo napravili u Evropi - istakao je Bilbija.

Bilbija je konačno dobio i malo veće povjerenje u reprezentaciji BiH.

- Kada je došao dan da krećem od početka, bilo je puno emocija i zadovoljstva. Do dolaska u svlačionicu je bilo pozitivne treme i nervoze, ali kada je utakmica krenula, dao sam sve od sebe - kazao je napadač Plemića.

Posljednjih dana se puno piše o njegovom odlasku iz Mostara.

- Bilo je doista poziva i upita nakon reprezentacije, ali bio je to prekratak period za neki dogovor. Ostao sam ovdje sa zadovoljstvom jer i meni se igra Evropa u Mostaru. To smo čekali - rekao je Bilbija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.