open-navfaktor-logo
search
Napadač Plemića
Bilbija najbolji ocijenjeni igrač jesenjeg dijela prvenstva, u stopu ga prati fudbaler Željezničara
Nemanja Bilbija, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Zrinjskog, najbolje ocijenijeni je igrač jesenjeg dijela Premijer lige BiH,
19.12.2023. u 11:31
get url
text

Golgeter Plemića koji je u prvom dijelu sezone postigao 15 golova i upisao pet asistencija, prema portalu Sofascore zaslužio je ocjenu 7,89.

U stopu ga prati Nedim Mekić, fudbaler Željezničara. Veznjak Plavih (pet golova i jedna asistencija) dobio je ocjenu 7,79.

Na trećem mjestu je igrač Borca Zoran Kvržić (pet golova i četiri aistencije) sa ocjenom 7,70.

Toni Jović (Sloga, pet golova i četiri asistencije) je pozicioniran kao četvrti. Njegova ocjena je 7,57.

Peto mjesto zauzeo je Ajdin Hasić iz FK Sarajevo. Fudbaler tima sa Koševa koji je u prvim dijelu sezone imao učinak od pet golova i tri asistencije dobio je ocjenu 7,55.

U TOP 10 se nalaze još i Joao Erick (Posušje; ocjena 7,52), Mario Ćuže (Zrinjski; ocjena 7,51), Dejan Vidić (Sloga; ocjena 7,47), Nermin Haskić (Velež; ocjena 7,43) i Mirzad Mehanović (Tuzla City; ocjena 7,43).

 

FOTO: Screenshot/Sofascore

Podsjetimo, titulu jesenjeg prvaka Bosne i Hercegovine ponio je banjalučki Borac koji je sakupio 45 bodova, ostvarivši 14 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz.

Drugo mjesto pripalo je Zrinjskom, koji je u posljednjoj utakmici ovog kola sinoć u Mostaru pobijedio direktnog rivala za plasman u Evropu, ekipu Sarajeva sa 2:0.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.