open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Bh. kadeti doživjeli debakl od Slovenije, Admir Raščić nas uvjerava da je bilo dobro
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskom meču u Trening centru FSBiH u Zenici od odgovarajuće selekcije Slovenije sa 0:3.
06.02.2024. u 16:47
get url
text

VEZANI TEKST - Ništa novo u FSBiH: Admir Raščić na okupljanje reprezentacije pozvao sina

Gosti su do prednosti došli u 24. minuti. Kapiten Davi Pejičić je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara sa lijeve strane i precizno šutirao u suprotni ugao za 0:1.

U drugom poluvremenu su i izabranici Admira Raščića stvorili nekoliko prilika koje nisu iskoristili, ali su Slovenci u finišu utakmice postigli još dva gola.

Prvo je Arman Durmiši je šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman Aldin Aleta kratko odbija loptu, a na nju natrčava Nik Podlesnik i šalje je u mrežu.

U 89. minuti nakon kornera sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Alin Kumer Čelik koji sa peterca glavom pogađa za konačnih 0:3.

Selektor Admir Raščić je po završetku utakmice dao izjavu za zvaničnu stranicu FSBiH, te je pokušao opravdati rezultatski debakl.

- Na prvu kad neko ko nije gledao utakmicu pogleda rezultat, reći će da su nas Slovenci u potpunosti nadigrali. Međutim, prema prikazanom na terenu to je daleko od istine. Prvo poluvrijeme nije bilo spektakularno ni sa naše, ni sa njihove strane. U drugom smo imali terensku inicijativu, stvorili dosta prilika, ali nažalost nismo uspjeli da ih iskoristimo.

Pred kraj smo napravili grešku koju su gosti iskoristili i udvostručili prednost, kasnije nakon prekida primamo još jedan gol. Kad se sve uzme u obzir, ne možemo reći da je Slovenija nezasluženo pobijedila, ali rezultat je ipak previsok i ne odražava pravo stanje na terenu. Imamo za dva dana revanš i očekujem povoljniji rezultat - rekao je Raščić, koji nas je na ovaj način pokušao uvjeriti da je dobro što smo izgubili 0:3!?

Ove selekcije će u Zenici odigrati još jedan meč 8. februara u 11 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.