open-navfaktor-logo
search
Psovali novinarima
BBB pušteni iz grčkog zatvora stigli u Zagreb: Šta slikaš koju p**** materinu!
Prvi Bad Blue Boysi iz grupe osumnjičenih za učešće u huliganskim neredima u Atini, gdje je ubijen jedan navijač AEK-a, stigli su u Zagreb.
10.12.2023. u 20:49
get url
text

Tamo su ih dočekali bakljadom.

Na slobodu su pušteni nakon je Sud usvojio njihove zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca.

Dočekali su ih porodice i 20-ak mlađih maskiranih muškaraca koji su na aerodromu organizirali i bakljadu. Policije ni osiguranja nije bilo, piše Dnevnik.hr.

- Ma boli me k****. Hajde bježi od mene - ovako je prvi hrvatski državljanin koji je pušten iz grčkog zatvora odgovorio na pitanje kakav je osjećaj vratiti se kući.

Prilikom dolaska Boysa na aerodromu se dogodio incident. Jedna osoba je nasrnula na snimatelja Nove TV i opsovala "j**bat ću ti". Riječ je o jednom građaninu koji je dočekao BBB-ovce.

A nakon što su se pojavile informacije da je troškove obrane hrvatskih navijača pokrila država, oglasili su se ranije iz navijačke grupe Bad Blue Boys.

- Suprotno natpisima u pojedinim medijima, troškovi odbrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih porodica te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima se i ovim putem zahvaljujemo - pišu i zaključuju:

- Rijetke su prilike u kojima demantiramo novinarske laži na svoj račun, ali ovaj put nas na to tjeraju zlonamjerni pokušaji nametanja političkog konteksta u ovoj priči.

Poslije 19 sati zadnje BBB-ovce koji su stigli večeras avionom u Zagreb snimio je i reporter Jutarnjeg lista na kojeg su također sasuli salve uvreda.

- Šta slikaš koju p**** materinu - odbrusio mu je jedan od BBB-ovaca i zamahnuo prema njemu rukom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.