open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Bašić pred Zrinjski: Kaznili smo se novčano jer smo bili loši posljednju utakmicu, imao sam danas opciju...
Željezničar će u okviru utakmice 8. kola Premijer lige BiH gostovati Zrinjskom, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Nermin Bašić.
22.09.2023. u 17:03
get url
text

- Imao sam danas opciju da dam izjavu za klupsku stranicu, ali odlučio sam da se pojavim, treba stati pred novinare i naše vjerne navijače i priznati da nismo bili dobri. Malo je reći da nismo bili dobri, bili smo katastrofalni posljednju utakmicu. Ne mislim da treba bilo šta uljepšavati. Svi smo se novčano kaznili jer zaista smo bili loši posljednju utakmicu. Tu sam, uzdignute glave i dalje hodamo, znamo šta nam je i kako dalje činiti. Kriza se nametnula, tri utakmice, tri poraza i jako težak raspored. Mislim da se možemo sabrati kao klub, s našim navijačima zajedno možemo izaći iz ovih stvari - kazao je Bašić, pa nastavio:

- Na kraju se broje mrtvi, mi imamo još toga za pokazati. Trenutno stanje nas ne zadovoljava. S druge strane, želim da gledamo pozitivno, jer to moramo. Imamo dva izbora, ili ćemo se bježati, ili boriti. Ja nisam čovjek koji bježi. Primijetili ste svi, vodim ovaj klub sa jako puno emocija, tako će biti do kraja. Vjerujem u naš zajednički projekat. Najavljivao sam ovaj pad, to je normalno. Moramo izaći iz krize, ne igrati lijepo već se pofajtati na terenu u naredne tri utakmice - rekao je Nermin Bašić, pa se dotakao Zrinjskog.

- Zrinjskom čestitam na onome što rade i za svoju ligu, za njihov klub. Ona njihova sinoćnja utakmica je za anale. Čestitam im od srca. Mi idemo na pobjedu, u situaciji smo da se moramo vaditi, da moramo vratiti ratnički mentalitet na teren. Želim još nešto potencirati: Unutar kluba, između mene, igrača, staffa, vjerujte da nema nikakvih problema.

Odgovorno tvrdim da imamo jako dobru atmosferu, radnu, finu, odnos sa svim igračima, staffom, to je na jednom zavidnom nivou. Navijači se ne moraju brinuti da li je neko nekoga bojkotovao i po tim stvarima koje se potencijaru kada izgubiš utakmicu. Znaju igrači da nisu dobro odigrali, vjerujte da ih je baš sramota. Ali to je život, to je fudbal.

Prvotimac Nedim Mekić je bio rrovit bio u Doboju, a Sulejmana Krpića nema na raspolaganju.

- Mekić je bio na 50 psto u utakmici, Krpić neće moći do daljnjeg biti u rosteru zbog koljena, Kosorić se vraća. Ostali igrači su na raspolaganju. Zadnje četiri utakmice, stalno su neke promjene. Ima li jednog igrača u Želji da nije dobio šansu? Svi su dobili šansu. Trening je osnova svega ko će dobiti šansu. Ako nisi pravi na treningu, nećeš nikad dobiti šansu.

Uzmite Transfermarkt i pogledajte, svi su dobili šansu, ulazili i bili standardni igrači. Maksimalno se trudim da dam svima priliku. Jedino Vahid nije dobio šansu jer još nije registrovan. Svi će dobiti šansu. Mijenjali smo i formacije. Analize navijača su emotivne. Oni to gledaju emotivno, a mi moramo zadržati objektivnost i stručnost. Ima tu milion stvari koje se vrte u glavi trenera, nekad je teško donijeti odluke, ali zato si plaćen, zato radiš i treba da odgovaraš - kazao je trener Plavih.

Susret Zrinjski - Željezničar igra se u nedjelju sa početkom od 19:45.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.