open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Bašić pred vječiti derbi: Na ovakvim utakmicama nije bitna tabela i forma, nije sve u parama
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara u nedjelju će na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" igrati vječiti derbi u 10. kolu Premijer lige BiH.
06.10.2023. u 10:41
get url
text

Duel je najavio trener Plavih Nermin Bašić.

- Ja bi vas zamolio da o ostavci pričamo neki drugi put. Bitan je derbi, a ne Nermin Bašić. Vidjet ćemo za derbi kako je to utjecalo na ekipu - započeo je Bašić.

- Utakmica sa Širokim Brijegom je bila preduvertira za najvažniju utakmicu u sezoni. Imam osjećaj da su svi prodisali, vratili su se osmjesi. U tih pet poraza koji su se desili u kratkom periodu nismo gubili glavu. Igrači su osjetili da imaju podršku, to su momenti kroz koje rasteš.

Pobjeda protiv Širokog nam je vratila emocije, pred derbi ti daje samopouzdanje. Na derbijima nije bitna tabele i forma, ima nekih drugih stvari koje lebde u zraku, a koje su bitnije. Nadam se da ćemo se uspjeti nadigravati, te na kraju i pobjediti - rekao je trener Plavih, pa nastavio:

- Dosta slušam stvari da imamo više igrača koji su igrali u omladinskom pogonu Želje, znamo koliko to znači navijačima Želje. To možda jeste neka prednost. Ja kao trener moram iskontrolisati da ne ode sve u emocije. Bitne su emocije, ali stategiju koji imaš za tu utakmicu, moraš primijeniti. Na derbijima ne možeš očekivati da sve zamisli prevoriš u djelo.

Mislim da Sarajevo pravi dobre stvari. Dovele su mog kolegu slovenskog trenera. Smatram ga dobrim čovjekom i trenerom. Drago mi je što je jedan trener sa takvim CV-jem došao u BiH. Ali oni su dali samo jedan gol ove sezone više nego Željo. Nije sve u parama. Oni jesu favoriti, ali i mi imamo svoje računice. Za fudbal koji bih ja želio treba nam još 30 posto gasa. Želim da znam šta radimo svi u klubu, šta su to vrijednosti našeg kluba. Nadam se da ćemo uspjeti, da možemo mi to - kazao je Bašić.

- Selimović i Boljenović će biti velika pojačanja, trebali bi biti spremni poslije reprezentativne pauze - dodao je on.

Riječ je potom dobio Amar Drina, stoper Plavih.

- Sigurno smo bili svjesni da smo imali loš niz i da je to uticalo na naše performanse gdje smo igrali lošije. Nadam se da će to nakon Širokog Brijega igrati dosta bolje.

Atmosfera u svlačionici je dobra i kad imamo i kad nemamo rezultate, to se nikad neće poljuljati. Nadam se da ćemo uz dobru podršku publike ostvariti dobar rezultat u derbiju - kazao je Drina.

Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara će biti odigran u nedjelju od 20.30 sati uz direktan prijenos na Arena Sport TV, a glavni sudija je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.