open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Bašić pred Tuzla City: Želimo se vratiti na pobjednički kolosijek, naš izazov je...
U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije Fudbalskog kluba Željezničar povodom utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Tuzla City.
25.08.2023. u 09:42
get url
text

{$galerijaFotografija}

Prisutnim se obratio Nermin Bašić, šef struke Želje.

- Utakmica protiv mog bivšeg kluba, klub koji zaslužuje pažnju. Po imenima se mogu boriti za Evropu. Naš izazov je da vidimo koliko možemo da obradimo poraz iz zadnje utakmice i da se vratimo na pobjednički kolosijek.

Da smo dobri, ofanzivni, želimo da se što manje prilagođavamo protivnicima - kazao je Bašić, pa nastavio:

- Raduje me ova utakmica, u narednih sedam dana imamo tri utakmice da vidimo realno gdje smo i šta smo, na čemu treba da radimo. Poraz iz prošlog kola protiv Posušja nas nije poljuljao. Nadam se najboljem, dobrom izdanju moje ekipe. Imamo malih problema što se tiče povreda. Štilić je već dugo odustan, možda će danas trenirati sa ekipom. Šehić je obnovio povredu zadnje lože i za Abdula (fudbaler iz Saudijske Arabije) će se u narednoj sedmici riješiti pitanje njegovog boravka.

Želimo pokušati nametnuti svoj stil igre. Želim da težimo dobroj, modernoj igri koji će krasiti Želju. Veliki izazov je kad izgubiš jedan meč da se ne poljulja svlačionica. Psihološki mislim da će biti krucijalno kako ćemo biti pripremljeni za ovaj meč.

Nema unaprijed upisivanja bodova. Mislim da ni jedna ekipa u ovoj ligi ne može unaprijedu upisati pobjedu. Teško je bilo koga dobiti, bez 110, bez 120 posto angažmana tada se možeš nadati. Ako uđeš nalo pocjenjivački, tada si gotov - poručio je trener Plavih.

Svoj riječ dobio je i Irfan Jašarević, fudbaler Plavih.

- Želimo zaboraviti igru iz Posušja i da se okrenemo narednim utakmicama. Nismo dobro igrali kao u Evropi i protiv Borca. Dobro smo radili ove sedmice, nadamo se pobjedi i tri boda - kazao je Jašarević.

Duel Željezničar - Tuzla City na programu je u subotu od 20:45 sati na stadionu Grbavica.

Pravdu na ovom meču dijelit će Josip Martinović.

 

 

IMG_20230825_093321.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.