open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Bašić otkrio lijepe vijesti pred duel sa GOŠK-om, pa poručio: Navijačima za rođendan želimo pokloniti pobjedu
Fudbalski klub Željezničar će u okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati GOŠK, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Nermin Bašić i prvotimac Haris Ovčina.  
14.09.2023. u 11:00
get url
text

- Mislim da smo se dobro regenerirali, cilj je bio da se regeneriramo, da se vratimo svježiji, željni fudbala, dokazivanja. Iskoristili smo pauzu za dodatno spajanje tima. Puno ulažemo u tim, ne u individualce, da budemo svi kao jedan, da se puno družimo i van terena - kazao je Bašić pa otkrio da se veznjak Plavih Semir Štilić oporavio od povrede.

- Vratili smo se na fabričke postavke, da kažem, sa nekim mojim zamislima. Modeliramo našu igru, nije to na nivou na kojem želimo da budemo, ali radimo. Radili smo na posjedu, na kreativnosti, na alternativama koje želimo da vidimo. Prije svega da budemo hrabri, kao prije dva mjeseca, sa puno energije, žara, onako kako ja vidim Želju.

Lijepa stvar je da su se svi igrači vratili, pa i Štilić, što me raduje. Abdul i Gasal, reprezentativci, danas će se priključiti treninzima nakon pauze. Sjajna je atmosfera. Dobili smo i novo pojačanje, dečko sa odličnim CV-jem, dečko igra dvije pozicije, a meni je bitno uvijek da igrači mogu pokriti dvije pozicije. Nadam se da će se što prije prilagoditi i on nama i mi njemu - rekao je trener Plavih.

- GOŠK je dobra ekipa. Ja imam dosta iskustva sa njima. To je jedan od rijetkih klubova koji je toliko ispadao iz Premijer lige i toliko ušao. Dosta klubova ispadne jednom, dvaput i ugasi se. Taj klub se stalno diže, prave infrastrukturu, ekipu i dižu se. Zaslužuju respekt kao klub. Igraju dvije formacije, vidjeli ste da protiv nas ekipe igraju sa pet nazad, dosta puta igraju na 16, te mrtve zone uz kontra napade.

Dolaze na Grbavicu gdje nemaju opterećenje i žele da se predstave u najboljem svjetlu. Mi za te ekipe tražimo rješenje, alternative, igrače koji mogu riješiti takve utakmcie i mislim da smo na dobrom putu. Slavimo rođendan sa navijačima i želim da im poklonimo pobjedu i uveličamo taj veliki događaj - zaključio je Bašić.

Haris Ovčina je istakao da će se zajedno sa saigračima boriti za tri boda, kako bi uljepšao rođendan FK Željezničar.

- Mogu reći samo da je GOŠK pokazao otpor dosta klubova. Nisu imali neke rezultatske sreće. Napatili su Sarajevo i mislim da trebamo biti dosta oprezni. Znam kako je kada uđeš u Premijer ligu, ti momci su željni dokazivanja, ove utakmice su im bitne da dođu na Grbavicu da igraju pred punim stadionom. Takve ekipe mogu dosta problema napraviti.

Mislim da nije upitno da smo mi apsolutni favoriti i da sutra trebamo izaći pred puni stadion, pred naše navijače, uz harmoniju koja nas prati dugo, da ostvarimo pozitivan rezultat. Mislim da sutra moramo osvojiti tri boda. Isto tako, mislim da imamo čast što možemo u ovoj utakmici obilježiti Željin rođendan.

Čestitam Željezničaru rođendan, to nije taj datum, ali to je najbliža utakmica koju igramo i to je još jedan razlog više da sutra osvojimo tri boda - kazao je fudbaler Plavih.

Utakmica se igra u petak s početkom od 18:30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.