open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Bašić nakon šokantnog poraza: Čestitam GOŠK-u na pobjedi, na nama je da radimo
Nermin Bašić, trener Željezničara, prokomentarisao je poraz svojih izabranika protiv GOŠK-a (3:2) u duelu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
15.09.2023. u 20:35
get url
text

Tim iz Gabele je u posljednjim trenucima susreta preko Nižića došao do punog plijena, te tako pokvario rođendansko slavlje na Grbavici (rođendan kluba i stadiona Grbavica).

- Nismo zadovoljni. Cijeli utakmicu smo se lomili. Pustili smo protivnika da se vrati. Vrlo bolan i težak poraz iz kojeg se treba dići - kazap je Bašić nakon meča, pa nastavio:

- Čestitam ekipi GOŠK-a na pobjedi, na nama je da radimo. Kako smo neke utakmice na neku korist prebacivali u našu korist, sad nam se dešava da gubimo. Na kraju smo sve bacili u napada, ali nije bilo dovoljno - dodao je trener Plavih.

- Kada dostignute maksimum uslijedi pad. Sezona ne duga. Nisu se alarmi upalili, daleko od toga. Očekivali smo pad tokom sezone, ali sam i danas očekivao pobjedu, pogotovo na rođendan. Dometi Želje? Rano je govoriti o tome. Na polusezoni možemo napraviti presjek da vidimo možemo li igrati kako ja želim. I dalje ćemo biti pozitivni i dalje ćemo raditi i znamo gdje nam je mjesto.

Štilić je odradio tri treninga sa ekipom, bojao sam se ubaciti ga po ovako lošem terenu, da ne obnovi povredu, a trebala nam je njegova ideja - zaključio je Bašić.

Trener gostujućeg tima Denis Ćorić istakao je kako će se njegovi izabranici do kraja boriti za opstanak, te da mu je neko ponudio četiri boda protiv Želje i Sarajeva da bi ih prihvatio objeručke.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.