open-navfaktor-logo
search
Baraž za EURO
Antonio Lahoz dijeli pravdu na Grbavici, određene i VAR sudije
Antonio Mateu Lahoz, iskusni španski sudija, dijelit će pravdu u meču baraža za Evropsko prvenstvo koji će A reprezentacija BiH u četvrtak igrati protiv Sjeverne Irske.
06.10.2020. u 11:14
get url
text

Španac je dobio povjerenje UEFA-e da dijeli pravdu na Grbavici, a asistirat će mu zemljaci Pau Cebrian Devis i Roberto del Palomar. Četvrti sudija je Ricardo de Burgos Bengoechea.

Na Grbavici će se koristiti i VAR (video-asistent), prvi put u našoj zemlji. UEFA je odredila sudije koje će sjediti u VAR sobi. Glavni će biti Alejandro Hernandez, a pomagat će mu Xavier Estrada Fernandez.

Lahoz je ove sezone sudio jedan meč play-offa Lige prvaka između Omonie i Olympiakosa (0:0). U toj utakmici pokazao je sedam žutih kartona.

Elitni razred evropskog fudbala sudi od sezone 2012/13, a ukupno je odsudio 29 mečeva. Pokazao je 105 žutih i dva crvena kartona (oba puta drugi žuti). Uz to sedam puta je pokazao na bijelu tačku.

Reprezentaciji BiH sudio je jedan meč i i to u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine (16. novembra 2014. godine) kada smo poraženo na gostovanju kod Izreala sa ubjedljivih 0:3.

Lahoza se sjećaju i navaijači Sarajeva, jer je na Koševu njihovom klubu sudio play-off Evropske lige protiv Borussije M'Gladbach (2:3).

Zanimljivo, iskusni Španac, na Grbavici će slaviti jubilej, jer će mu, prema podacima sa Transfermarkta, to biti 400. utakmica u karijeri. Nadamo se da ćemo zajedno sa njim slaviti nakon utakmice...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.