open-navfaktor-logo
search
Kapitenka SF 2000
Alisa Spahić: Pokazale smo da ovaj tim može raditi velike stvari
Kapitenka SFK 2000, Alisa Spahić, odigrala je zapaženo utakmice UEFA Lige prvaka.
25.08.2022. u 15:02
get url
text

Svojim golovima i odličnim partijama pomogla je timu da ostvari izuzetan uspjeh i plasman u narednu rundu najprestižnijeg klupskog takmičenja.

VEZANI TEKST - Bordo dame prošle u drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka

Alisa je prenijela svoje utiske po povratku u Sarajevo.

- Emocije su još uvijek prisutne nakon plasmana dalje. Trebat će nam neko vrijeme da shvatimo šta smo zapravo i napravile kroz pobjede u Rumuniji. Uskoro ćemo saznati i ko je naš naredni protivnik. Što se tiče samih utakmica u prvom krugu Lige prvaka, odigrale smo dosta kvalitetno. U prvom susretu protiv prvakinja Malte smo postigle četiri gola, imale dosta lijepih akcija gdje smo pokazale koliko ovaj tim vrijedi. U drugom susretu protiv Cluja smo odigrale, što bi trenerica rekla, karakternije. Odgovorile smo adekvatno na način igre tima iz Rumunije i uspjele na kraju slaviti - rekla je Spahić, dodavši:

- Pokazale smo da ovaj naš mladi tim zajedno s par starijih fudbalerki može raditi velike stvari. Imamo odličnu atmosferu u timu, kvalitet i energiju. Što se tiče narednog protivnika, zaista svaki tim je izuzetno kvalitetan, međutim, moja želja je Juventus, da napunimo tribine i pokažemo svu ljepotu ženskog fudbala - dodala je Spahić.

Podsjećamo, početkom narednog mjeseca SFK 2000 Sarajevo saznat će nakon žrijeba naredne protivnice. Prva utakmica je na rasporedu 21/22. septembra, a uzvratna sedam dana poslije.

Mogući protivnici SFK 2000 Sarajevo su Juventus (ITA), Benfica (POR), Zurich (CH), Slavia Prag (CZE), Rosenbard (SWE), St. Polten (AUT) i Vllaznia (ALB).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.