open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Akrapović pred vječiti derbi: Odbacimo negativne stvari, uvjeren sam da će igrači odigrati dobro
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva u nedjelju na Grbavici sa početkom od 18:45 sati igraju vječiti derbi u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
29.02.2024. u 14:14
get url
text

{$galerijaFotografija}

Duel je najavio trener Plavih Bruno Akrapović.

- Pred nama je derbi, nešto najveće u Bosni i Hercegovini što se tiče fudbala. Nakon loših rezultata i sa jedne i sa druge dstrane, treba da damo sve od vee da taj niz loših rezultata prekinemo. Cilj nam je tri boda. Uvjeran sam da će igrači odigrati dobro u nedjelju.

Na osnovu prve dvije utakmice u ovoj polusezoni koje smo odigrali imamo dvije medalje. Jedna strana je nonšalanost protiv Širokog Brijega gdje se nadam da se više neće ponoviti jer mi ne zaostajemo za kvalitetom. Nismo pokazali želju i voju kao u prvoj utakmici. Otežavajuća okolnost je bila da se pola ekipe priključilo naknadno, nismo sa njima imali proces priprema po želji. Krpimo se.

Ako nemaš realizaciju i navijači razmišljaju o tome cijelu sedmicu, naravno da psiha neće biti na nivou. Odbacimo negativne stvari. Radimo pripreme da momci osjete slast tog gola - kazao je Akrapović.

Plavi će u derbi najverovatnije uči za nova dva imena u pitanju su Bismark Charles i Josip Mijić.

Mekić će se priključiti prvoj ekipi, ali pitanje je koliko je kondiciono spreman. Za Bismarka očekujem da se situacija danas riješi, a mislim da je Mijuć već registrovan.

Riječ je potom dobio i fudbaler Edin Cocalić.

- Atomosfera je standardno dobra. Svjesni smo svi da prolaznimo kroz turbulentnu sezonu. Ne tako davno smo igrali evropske utakmice. Što se tiče svlačionice vlada pozitivna atmosfera, svi smo motivisani i čekamo derbi. Svjedoci smo da u derbiju nema favorita.

Znate kakve su to utakmice, mislim da može se reći da igramo katastrofalnu sezonu ali derbi se ne može potcijeniti nikada - poručio je Cocalić.

IMG_20240229_140625.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.