open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Akrapović: Ovaj fudbaler podigao se za 70 posto; igrat će oni koje izaberem, ne interesuje me ko je "investicija"
Bruno Akrapović, novi trener Željezničara, zvanični debi na klupi Plavih zabilježit će u subotu protiv Zrinjskog u derbiju 19. kola koji se igra na Grbavici.
16.02.2024. u 10:30
get url
text

- Imali smo kratko vrijeme da se upoznamo, imali smo dobar pripremni period u kojem smo se iz utakmice u utakmicu podizali. Trebalo je da ekipa upozna mene, trebalo je da ja upoznam ekipu. Spremni smo za meč. Neki igrači će nam izostati zbog registracije, neki zbog kartona. Nije baš idealna situacija, ali to što imamo istrčat će na teren s uvjerenjem da možemo da dobijemo ovu utakmicu. Znamo sve o protivniku, o dobrim stvarima kojih je mnogo, ali i onim stvarima koje možemo da iskoristimo - rekao je Akrapović.

Željo administrativne prepreke nije preskočio kada su u pitanju registracija Charlesa Bismarka i Josipa Mijića, a zbog žutih kartona će pauzirati Marin Galić i Nedim Mekić.

Prvotimac Andrija Drljo kazao je da je Zrinjski najbolja ekipa u državi, što je malo naljutilo Željinog stratega.

- Znamo ko je Zrinjski, da su najbolja ekipa u Premijer ligi. Očekujem dobru i napetu utakmicu. Radili smo dobro, nadam se da će se isplatiti i da rezultat neće izostati - rekao je Drljo.

Plavi s Grbavice proljeće dočekuju u teškoj situaciji i borbi za opstanak.

- Željezničar je u situaciji u kojoj jeste. Trebamo istini pogledati u oči. Ono prije ne želim da komentiram, okrećemo se boljoj budućnosti, prema više rada. Na stručnom štabu je da pomogne, na igračima je da odgovaraju na zahtjeve. Uvjeren sam da ćemo kroz taj rad imati bolje rezultate - mišljenja je Akrapović.

Željo u naredne tri utakmice ima težak raspored - Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo.

- Raspored nije onaj prema kojem čovjek može da se uigra, da realno gleda... Vidite i sami kroz razgovor igrača s moje desne strane (Drljo, op. a.), koliko je tu negativnosti i nepouzdanja u samoga sebe. Ako sjedim i priznam da je neka ekipa najbolja u državi, to govori koliko samopouzdanja mi treba da dignemo. Nikad nikome ne mogu da priznam da je bolji dok nije pokazao na terenu. Ta utakmica je sutra, ako su bolji, čestitat ćemo, ako mi možemo nešto da napravimo - napravit ćemo. Sve je u našim rukama. Nezavidan start, imamo nove igrače koji su prihvatili zahtjeve koje tražim. Momci su koncentrisani. Na nama je da "zapalimo stadion", imat ćemo podršku. Nema lake utakmice, ali nema ni potcjenjivanja  - jasan je bivši reprezentativac BiH.

Trener Želje pohvalio je Amoaha.

- Amoah dobro radi u odnosu na start, podigao se za 70 posto. Imam povjerenja u igrače koji će istrčati na teren.

Na konstataciju da je Romeo Jozak, tehnički direktor u Fudbalskom savezu Saudijske Arabije, u intervjuu kazao kako očekuje da Akrapović prepozna talenat Al-Jabeera, te da je to moguća Željina investicija, Akrapović je bez ustezanja odgovorio:

- Slučajno sam pročitao. Niko mi ne može napraviti pritisak. Igrat će onih 11 koje ja odaberem. Tu nema niko da mi kaže koji su, kakvi interesi, koji menadžeri, koje investicije. To me ne interesuje. Željo je u situaciji gdje nema eksperimenata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.