open-navfaktor-logo
search
Cirkus se nastavlja
Afera "bankovna garancija": Sloga poslala žestok odgovor u FSRS, zaprijetila i tužbama!
Savez je od prošlogodišnjeg polufinaliste Kupa BiH tražio da položi 100.000 KM
02.08.2019. u 13:53
get url
text

Fudbalski savez Republike Srpske od FK Sloga Gornje Crnjelovo tražio je da uplati 100.000 KM, kao bankovnu garanciju za nastup u Prvoj ligi RS-a!

Oglasio se i prošlogodišnji polufinalista Kupa BiH, koji je žestoko odgovorio ljudima iz FSRS, zaprijetivši i tužbama!

- Predmetni zahtjev nema formu propisanu aktima FSRS, a što podrazumijeva da ima sve elemente uključujući i pouku o pravnom lijeku. Na navedeni način uskraćeno nam je pravo na pravni lijek, a time i pravo na zaštitu.

U konkretnom slučaju se radi o nezakonitom aktu, koji u ovoj formi grubo krši sve ustavne garancije o pravu na zakonito postupanje. Niti jednim propisom FSRS nije propisana obaveza klubova da dostavljaju garancije za učestvovanje u takmičenju, pogotovo ne u takmičenju Prve lige RS-a. Ni od jednog kluba nisu tražene garancije ovakve vrste, samo od nas, što nas dovodi u sumnju da nas otvoreno diskriminišete, a što je protivno zakonu - poručili su iz FK Sloga.

Naglasili su da su spremni uložiti sve napore da odigraju kompletnu takmičarsku sezonu, ali ne žele uplatiti bankovnu garanciju od 100.000 KM, te takav zahtjev smatraju neosnovanim.

- Ukoliko i dalje budete istrajavali u vašem zahtjevu za dostavu bankovne garancije u bilo kom iznosu, o ovom zahtjevu ćemo obavijestiti sve nadležne fudbalske organe na nivou BiH, kao i FIFA-ine i UEFA-ine organe, te zatražiti zaštitu pred njima, kako bismo spriječili ovakvo nezakonito postupanje. Također, podnijet ćemo i krivične prijave protiv odgovornih lica zbog zloupotrebe položaja, nesavjesnog rada i postupanja, kao i zbog diskirminacije - poručili su u odgovoru upućenom u FSRS, kojeg je potpisao predsjednik kluba Zlatko Krbanjević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.