open-navfaktor-logo
search
Pisao na Instagramu
Zvjezdan Misimović se oglasio o ljiljanima, izgleda je zaboravio šta se dogodilo prije dvije godine
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine unio je zabunu kod navijača Zmajeva nakon što je u četvrtak objavio da će navijači na tribine stadiona Bilino polje moći unijeti samo zastave sa državnim obilježjima ove dvije zemlje.
16.10.2023. u 10:22
get url
text

VEZANI TEKST - Ljuti Krajišnici ljuti: Ko je naredio da se ukloni zastava s ljiljanima? 

"Odgovorili" su BH Fanaticosi, najvatreniji navijači naše reprezentacije, koji su pozvali da svi navijači ponesu zastavu sa ljiljanima.

Jutros se oglasio i Zvjezdan Misimović, lijeva ruka Vice Zeljkovića, predsjednika FSBiH (desna ruka mu je savjetnik Marko Miličić). Direktor A reprezentacije oglasio se na na Instagramu.

- Ljiljan je bosanski simbol i uvijek dobrodošao na našim utakmicama - napisao je Misimović na Storyju.

Čini se da je Misimović zaboravio kako su čelnici Saveza, predvođeni njegovim šefom Zeljkovićem, u septembru 2021. godine imali iste "zahtjeve". Tada su za prijateljsku utakmicu protiv Kuvajta zabranili unošenje rekvizita.

Admir Karabeg, predsjednik i vođa navijača Ljuti Krajišnici, sa nekoliko svojih kolega bio je na tribinama Bilinog polja i na svom Facbooku objavio je video u kojem tvrdi da su ljudi iz osiguranja, po naređenju "sa vrha" došli da skinu zastavu sa ljiljanima.

- Nisu nam dozvolili da unesemo transparente, pa sam ja postavio zastavu s ljiljanima. Normalno na ogradu, ali su ubrzo stigli momci iz osiguranja da me opomenu da skinemo zastavu s ljiljanima.

Momci iz osiguranja nisu ništa krivi. Bili su korektni i profesionalno su odradili svoj posao. Došla im je naredba s vrha da se zastava s ljiljanima skine. Ja je nisam htio skinuti, pa ćemo vidjeti šta će se desiti - kazao je, tada, između ostalog, Karabeg.

Najvatreniji navijači BiH u petak su u Lihtenštajnu "objavili rat" FSBiH. Da li je Misimović od šefa dobio naredbu da ovom porukom pokuša umiriti navijače ili je u pitanju nešto drugo, sačekat ćemo na odgovor...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.