open-navfaktor-logo
search
Povezana i sa krađama
Znala gdje se dobro besplatno jede i pije: Uhapšena gospođa koja je nepozvana upadala na vjenčanja
Sandra Lynn Henson, 56-godišnja Amerikanka iz Mississippija, uhapšena je neki dan nakon što se ponovno nepozvana pojavila na jednom vjenčanju.
13.10.2023. u 15:00
get url
text

Ovaj put su je policiji navodno prijavili uzvanici, te je Šerifov ured okruga Pontotoc protiv nje podigao optužnice za sitnu krađu, neovlašteni ulazak te remećenje javnog reda i mira, prenosi net.hr.

Nažalost, nije Henson tokom prethodnih godina dolazila na vjenčanja samo kako bi besplatno jela i pila, više puta je ulovljena kako krade kartice i novac iz torbica, a operirala je u nekoliko saveznih država, ponajviše u Alabami, u Mississippiju i u Tennesseeju.

U Alabami ju je policija povezala s krađama na čak devet različitih vjenčanja, a njezini prvi pohodi zabilježeni su još 2017. godine.

Henson je 2021. godine uhapšena dok je krala kreditne kartice, novac i darove na jednom vjenčanju u okrugu Marshall, Mississippi, te joj je tom prilikom opozvana već prethodno izrečena uvjetna kazna. Određena joj je zatvorska kazna u trajanju od pet godina, pa u ovom trenutku nije najjasnije kako se već našla na slobodi, pišu američki mediji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.