open-navfaktor-logo
search
Naselje Vejinac
Žena stradala u požaru porodične kuće kod Velike Kladuše
Sedamdesesetsedmogodišnja Rukija Silahić, iz istoimenog zaseoka u kladuškom naselju Vejinac, poginula je u požaru koji je jučer izbio u njenoj porodičnoj kući, potvrđeno je za Faktor.
29.01.2024. u 10:16
get url
text

Požar je izbio jučer ranno ujutro, a nakon gašenja u kući je pronađeno ugljenisano tijelo, čiji identitet u početku nije bilo moguće potvrditi.

Iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša rečeno je da su njihovi pripadnici po dojavi mještana na teren izašli u 3.36 sati, sa četiri vatrogasca i dva vozila. Gašenje je trajalo do 8.50 minuta.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić potvrdio je Faktoru da je naknadno potvrđen identitet stradale osobe i potvrđene su sumnje da se radi o vlasnici kuće, starici rođenoj 1947. godine.

- Vještak protivpožarne zaštite utvrdio je da je došlo do zapaljenja krovne konstrukcije, te da se odatle požar proširio na ostatak objekta, vjerovatno usljed zapaljenja dimnjaka. U svakom slučaju je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela, odnosno da je u pitanju nesretan slučaj - kazao je za Faktor Šiljdedić.

Kako se moglo nezvanično čuti od mještana ovog naselja, starica je u kući živjela sama.

Najvjerovatnije je po izbijanju požara najprije došlo do gušenja, nakon čega je nesretna žena izgorjela u požaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.