open-navfaktor-logo
search
Potvrdio MUP KS
Zbog pomaganja osumnjičenom nakon ubistva tinejdžera na Otoci uhapšene dvije osobe
Osim Adema Šumana, kojeg je sarajevska policija uhapsila jučer u popodnevnim satima, zbog sumnje da je u naselju Otoka ubio 19-godišnjeg Farisa Pendeka, uhapšene su još dvije osobe, saopćila je jutros Uprava policije MUP-a KS.
30.01.2024. u 09:58
get url
text

VEZANI TEKST - Devetnaestogodišnji Faris ubijen "na pravdi Boga": S drugovima se vraćao s donera, pucnjavi prethodio sukob u saobraćaju?

Kako su naveli iz policije, dvije osobe uhapšene su zbog sumnje da su počinile krivično djelo pomoć učiniocu nakon krivičnog djela.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela istog dana su lišeni slobode E. G. (1987) i M. S. (2000), obojica iz Sarajeva - naveli su iz Uprave policije MUP-a KS.

Ubistvo, kojem je, prema nezvaničnim informacijama, prethodila svađa u saobraćaju dogodilo se u nedjelju navečer oko 22.35 sati, na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića.

- Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u ulici VII transferzala zatekli putničko motorno vozilo citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom povredom u gornjem dijelu tijela. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u 00.07 sati konstatovali smrt muškarca, za kojeg je utvrđeno da je riječ o F. P. (2005) iz Sarajeva - navodi se u zvaničnoj informaciji MUP-a KS.

Vozaču, 19-godišnjem D. K. i putniku iz vozila E. R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen, dodaje se u policijskom izvještaju.

VEZANI TEKST - Osumnjičeni za ubistvo 19-godišnjaka u Sarajevu odveden u pritvor

Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

- Svi osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, nastavljaju rad na ovom predmetu - navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.